Opinia Timisoarei

Unda verde pentru toate tramvaiele noi de la Bozankaya sa ajunga la Timisoara. A fost semnata comanda si pentru celelalte 20

TIMISOARA. S-a facut comanda pentru ca si restul de 20 de tramvaie din cele 21 contractate de fosta administratie sa intre in productie si mai apoi sa fie expediate la Timisoara.

CITESTE SI: Ziua in care noul tramvai turcesc porneste oficial in cursele cu calatori pe linia 1, la Timisoara. A inceput procedura de receptie

Avand in vedere ca au fost facute omologarea si receptia primei garnituri, ajunsa inca din vara la Timisoara, acum vom astepta si livrarea celorlalte din lotul de 21 pentru care au fost obtinuti bani europeni inca din 2019.

In cadrul proiectului „Innoirea flotei de tramvaie” a fost achizitionat, in prima faza, un tramvai nou pentru omologare, iar de saptamana viitoare, acesta va fi pus in circulatie pe linia 1.

Am inceput luni procedura de receptie pentru noul tramvai si se va finaliza saptamana aceasta. In 14 decembrie vom face inaugurarea, cel mai probabil, iar intre 15 si 20 decembrie vom avea primul tramvai pe traseu„, spunea pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Ruben Latcau, in urma cu cateva zile.

Termenul limita de livrare pentru toate tramvaiele noi este octombrie 2023, iar, potrivit autoritatilor, ar trebui ca in fiecare luna sa ajunga la Timisoara cate o garnitura, iar din primavara anului 2022 chiar cate doua.

Fiecare mijloc de transport costa 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime si o capacitate de 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune.

CITESTE SI: Primaria Timisoara cumpara 10 camere video cu peste 20.000 de euro ca sa supravegheze locuri in care nesimtitii arunca gunoaie 

Exit mobile version