Noutati :

Unda verde pentru a treia descarcare de pe Autostrada Vestului catre Timisoara, de aproape 50 de milioane de euro. Drumul de 10 kilometri va fi amenajat in 2 ani

15 ianuarie, 2021 - 11:43 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
6

TIMISOARA. Dupa ce in 7 ianuarie Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta firma castigatoare a licitatiei pentru realizarea drumului de legatura de la Autostrada Vestului catre Sanandrei, saptamana viitoare se si iscaleste contractul pentru ca prima parte din lucrare sa si inceapa, si anume proiectarea.

CITESTE SI: Dominic Fritz viseaza centura feroviara pe la marginea Timisoarei. Ii va cere ministrului Transporturilor sa ‘imbunatateasca’ traseul magistralei CFR Caransebes – Arad, planuita pentru modernizare in urmatorii 8 ani si jumatate 

Contractul a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA.

Durata de executie a contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a anuntat vineri ca saptamana viitoare va semna documentele cu italienii de la Todini.

Intre timp a fost emisa si hotararea privind declansarea procedurilor de expropriere pentru terenurile de pe coridorul lucrarii de utilitate publica de interes national „Drum de legatura Autostrada A1 Arad-Timisoara-DN 69„.

Se aproba declansarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Drum de legatura Autostrada A1 Arad-Timisoara-DN 69“, situate pe raza localitatilor Timisoara, Sanandrei, Giarmata si Pischia din judetul Timis, expropriator fiind statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A„, se arata in hotararea de Guvern.

Totodata, s-a aprobat lista cuprinzand imobilele proprietate privata supuse exproprierii, precum si sumele individuale aferente despagubirilor.

Sumele individuale estimate sunt in cuantum total de 8.459.000 lei si sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului… se vireaza de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in termen de cel mult 30 de zile de la data solicitarii acestora… Planul de amplasament al lucrarii de utilitate publica de interes national se aduce la cunostinta publica si prin afisarea la sediile consiliilor locale implicate si, respectiv, prin afisare pe pagina proprie de internet a expropriatorului„, mai sta scris in documentul executivului.

In paralel, la DRDP Timisoara este in derulare procedura de achizitii publice pentru servicii de cadastru pentru intocmirea documentatiei de dezmembrare a terenurilor supuse exproprierii. Doua oferte au fost depuse pana la termenul limita, luna trecuta, iar acum este in desfasurare etapa de evaluare.

Dupa Hotararea de Guvern, se va emite decizia de expropriere, care este cu titlu executoriu. Practic, va fi momentul in care terenurile vor trece in proprietatea statului. Vom semna in curand si contractul pentru serviciile de cadastrare”, spunea recent directorul regional al DRDP Timisoara, Horatiu Simion.

Va reamintim, drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Auleu.Ce bine ca drumul e atit de scurt si se face asa repede.Ma gindesc cu groaza daca avea 20 km.Sau Doamne fereste 100km.

 2. Ce facatura!
  Nu vi se pare suspect ca o singura firma a depus oferta?
  Cu ce se ocupa guvernul de nu observa ca firme consacrate nu sunt interesate de proiectare / lucrare?
  DNA a cautat motive?

  Iar voi ca ziar, ei ca DRDP/CNAIR/MT, chiar nu sunteti in stare sa puneti o poza cu traseul stabilit, sa intelegem si noi cum va arata, care vor fi distantele,…

  • O singura oferta pentru ca marii constructori nu s-au inghesuit din cauza incompetentei functionarilor de la minister, lucrarea fiind subevaluata de catre fostii decidenti care au facut proiectul, la fel este si cu centura Zalau. Daca nu au indeajuns profit marii jucatori gen Strabag etc. nu participa la licitatie. Firma castigatoare face parte dintr-un holding detinut de o companie din Kazahstan.

 3. O firma italiana detinuta de o firma din Kazakhstan, sa vedem ce o iesi daca o iesi ceva ???

 4. Trebuie sa intervii pentru o asemenea firma…pe listafirme.ro firma e inactiva din 2015 pe 0 si ei castiga lucrare de 50 mil € trebuie sa te tina…..

 5. În sfârșit, se pare că începe să se miște câte ceva! Termenul e comparativ cu cel al melcului, dar, oricum, nu pare a fi „Tot pe loc, pe loc, pe loc…”!