Unda verde la reabilitarea termica a blocurilor din Timisoara, dar abia la anul. Cate firme vor sa deschida santiere?

TIMISOARA. Zeci de firme s-au inscris la licitatii sa anvelopeze termic blocurile timisorenilor, pe bani europeni. Licitatiile sunt insa in plina desfasurare, asa ca nici vorba sa inceapa lucrarile anul acesta.

„Avem semnate patru contracte de finantare din fonduri europene pentru reabilitarea termica a unui numar important de blocuri. Ei bine, pentru trei dintre aceste contracte s-au deschis ofertele si pot sa spun ca pe primul proiect au fost depuse 16 oferte, pentru al doilea 13 firme, iar pentru al treilea 11 oferte”, a explicat primarul Timisoarei.

Potrivit reprezentantilor primariei, firmele si-au putut depune oferte chiar si pe un singur bloc, nu neaparat pe un lot intreg inscris in proiect. Nicio oferta n-a fost insa analizata pana acum, urmand ca specialistii primariei sa se ocupe de acest aspect in aceasta iarna.

„In cateva saptamani, in mod normal, se finalizeaza analiza ofertelor si trebuie sa se depaseasca si perioada de contestatii. Eu estimez ca spre sfarsitul lui ianuarie am putea finaliza licitatiile. De indata ce timpul va fi favorabil, va putea incepe executia efectiva a lucrarilor. In primavara vrem sa fie incheiate toate licitatiile”, a dat asigurari Nicolae Robu.

Ramane de vazut cum se vor incheia licitatiile si cate firme se vor ocupa efectiv de anveloparea blocurilor din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.