Noutati :

Unda verde la reabilitarea malurilor Begai! Vezi care este stadiul proiectului si ce planuri are Primaria Timisoara cu vaporasele!

2 noiembrie, 2012 - 11:33 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Incepe implementarea proiectului de reabilitare a malurilor canalului Bega cu bani europeni initiat inca de acum 2 ani de Primaria Timisoara.

S-a finalizat documentatia si au demarat deja procedurile de achizitie publica pentru desemnarea dirigintelui de santier. De asemenea, au inceput si procedurile de achizitie publica pentru serviciile de audit si s-au terminat cele pentru serviciile de publicitate.

Nu se stie momentan cand anume vor incepe lucrarile efective. Malurile canalului ar trebui sa arate ca noi peste 3 ani si o luna, durata de implementare a proiectului. Contractul de finantare in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei a fost semnat inca din 29 iunie. Primim de la Uniunea Europeana aproape 30 de milioane de lei, bani pe care nu mai trebuie sa-i inapoiem.

Practic, se vor reabilita aleile pietonale de pe malurile Begai, se vor amenaja piste de biciclete si 9 statii de inchirieri biciclete, 6 fantani, 40 de gradene, terase belvedere si punti de acces, doua rampe si platforme pentru interventii de urgenta, se vor pune mai bine de 400 de banci, banchete de lemn, cateva sute de cosuri de gunoi, doua mese de sah, 70 de sezlonguri si multe altele.

CITESTE SI: Va mai curge multa apa pe Bega pana cand ne vom plimba cu vaporasele pe canal, in Timisoara. Dar, avem promisiuni ferme!

Totodata, mai marii Primariei Timisoara viseaza si la transportul public naval pe Bega, dar pe moment n-a fost batut nimic in cuie. Era vorba ca se vor cumpara 8 vaporase, insa numarul lor a scazut in prima faza la 4, apoi la 2. S-ar putea naviga cu mult asteptatele vaporase de la Solventul pana la Uzina de Apa, urmand sa fie amenajate si mai multe statii de unde sa fie preluati calatorii.

CITESTE SI: Se fac doar… valuri pe Bega! Vaporetto de Venezia ajunge greu in Portul Timisoara

Pe de alta parte, actualul primar al Timisoarei a anuntat in luna iulie a acestui an ca vrea sa amenajeze un spectacol de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega, in spatele Catedralei Mitropolitane. Practic, apa ar tasni din niste diuze, printr-un sistem controlat pe calculator, „intr-o armonie cu jocuri de lumini ce vor fi proiectate simultan cu muzica”. Nu s-a stabilit nici macar cum vor circula vaporasele printre aceste diuze.

CITESTE SI: VIDEO! Vom avea spectacol de jocuri de apa, lumina si muzica pe Bega. A fost aprobat si proiectul de amenajare a malurilor

Ramane de vazut daca lucrarile pentru reabilitarea malurilor Begai vor incepe la timp si cand ne vom putea plimba cu vaporasele pe primul canal navigabil din Romania….Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. si pe cind contruirea de noi poduri? ca de la austrieci incoace pas?

  2. poaduri peste bega cind ca de ala ustrieci incoace , pas?!