Noutati :

Unda verde de la presedinte pentru urmarirea penala a fostilor ministri Adriean Videanu si Ovidiu Silaghi

8 septembrie, 2013 - 12:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, ministrului Justitiei cererile de urmarie penala pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, si Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor. Anunturile au fost facute prin comunicate de presa ale Administratiei Prezidentiale.


„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis duminica, 8 septembrie a.c., ministrului Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmarire penala pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, in raport cu dispozitiile Art. 109 alin. (2) Teza intai din Constitutia Romaniei, republicata, Art. 12 si Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, avand in vedere si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008”, precizeaza un comunicat al Presedintiei.

„Totodata, legat de cererea de urmarire penala pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, transmisa ministrului Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a instiintat si Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie”, se adauga in comunicat

Un alt comunicat precizeaza ca „Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis duminica, 8 septembrie a.c., ministrului Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmarire penala pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pentru a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 6 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor in perioada mai – decembrie 2012, in raport cu dispozitiile Art. 109 alin. (2) Teza intai din Constitutia Romaniei, republicata, Art. 12 si Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, avand in vedere si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008”.

„Totodata, legat de cererea de urmarire penala pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, transmisa ministrului Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a instiintat si Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie”, anunta comunicatul, conform realitatea.netInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...