Opinia Timisoarei

Unda verde de la Drumul Boilor! Ce soferi care vin la Timisoara vor fenta traficul de la intrarea in oras?

TIMISOARA. Vesti bune pentru soferii care obisnuiesc sa parcurga traseul Mosnita – Timisoara sau sa intre in oras dinspre Buzias! De anul viitor, ei vor putea scapa de tot de traficul infernal de pe Calea Buziasului, dupa ce municipalitatea timisoreana amenajeaza un drum de legatura intre Capitala Banatului si Mosnita Veche.

Practic, soferii vor putea merge prin Mosnita pana la Drumul Boilor, de unde vor intra pe un drum nou ce va fi asfaltat de Primaria Timisoara, cu bani din bugetul local. Este vorba de 1,5 km de sosea. Abia in primavara insa va fi turnat asfalt nou acolo.

„Vrem sa amenajam un drum de legatura intre Calea Mosnitei si Mosnita Veche, am atribuit deja contractul de prestari servicii de proiectare pentru acesta, dorim sa asiguram o legatura buna intre zona respectiva a Timisoarei si Mosnita Veche, acea zona rezidentiala in mod special, nou aparuta in acea zona”, a dezvaluit primarul Nicolae Robu.

Soseaua va avea doua benzi, dar si trotuare si piste de biciclete pe ambele parti. Nu se cunosc momentan costurile investitiei, cert este ca banii vor fi luati din bugetul local.

„Noi am mai facut asfaltari in zona si ceea ce ne-a ramas este o portiune de 1,5 kilometri pana la granita cu Mosnita Noua. Acest drum va descarca in buna masura Calea Buziasului, fiind o alternativa de trafic pentru destul de multa lume”, a completat Robu.

Calea Mosnitei este practic continuarea strazii Torac. In acest an, Primaria Timisoara a mai investit aproape 400.000 de euro pentru asfaltarea a 2,2 kilometri de strazi in zona Buziasului.

CITESTE SI: Aproape 200 de euro metrul de asfalt la Timisoara. Nicolae Robu a mai inaugurat 2,2 kilometri de strazi in Buziasului

Exit mobile version