Noutati :

Unda verde de la Drumul Boilor! Ce soferi care vin la Timisoara vor fenta traficul de la intrarea in oras?

2 decembrie, 2014 - 03:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Vesti bune pentru soferii care obisnuiesc sa parcurga traseul Mosnita – Timisoara sau sa intre in oras dinspre Buzias! De anul viitor, ei vor putea scapa de tot de traficul infernal de pe Calea Buziasului, dupa ce municipalitatea timisoreana amenajeaza un drum de legatura intre Capitala Banatului si Mosnita Veche.

Practic, soferii vor putea merge prin Mosnita pana la Drumul Boilor, de unde vor intra pe un drum nou ce va fi asfaltat de Primaria Timisoara, cu bani din bugetul local. Este vorba de 1,5 km de sosea. Abia in primavara insa va fi turnat asfalt nou acolo.

„Vrem sa amenajam un drum de legatura intre Calea Mosnitei si Mosnita Veche, am atribuit deja contractul de prestari servicii de proiectare pentru acesta, dorim sa asiguram o legatura buna intre zona respectiva a Timisoarei si Mosnita Veche, acea zona rezidentiala in mod special, nou aparuta in acea zona”, a dezvaluit primarul Nicolae Robu.

Soseaua va avea doua benzi, dar si trotuare si piste de biciclete pe ambele parti. Nu se cunosc momentan costurile investitiei, cert este ca banii vor fi luati din bugetul local.

„Noi am mai facut asfaltari in zona si ceea ce ne-a ramas este o portiune de 1,5 kilometri pana la granita cu Mosnita Noua. Acest drum va descarca in buna masura Calea Buziasului, fiind o alternativa de trafic pentru destul de multa lume”, a completat Robu.

Calea Mosnitei este practic continuarea strazii Torac. In acest an, Primaria Timisoara a mai investit aproape 400.000 de euro pentru asfaltarea a 2,2 kilometri de strazi in zona Buziasului.

CITESTE SI: Aproape 200 de euro metrul de asfalt la Timisoara. Nicolae Robu a mai inaugurat 2,2 kilometri de strazi in BuziasuluiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Doamna ziarist…..da chiar asa de prost informata?
  Bucata de drum aprox 5 km de la limita Timisoara pana la Mosnita e acus executata de Mosnita, da, de primaria comunei Mosnita, Robu e mult in urma!
  Nu e capabil sa faca nici proiectarea pana altii si executa lucrarea……halal……

 2. Dragi locuitori din Zona Mosnita Noua Ghiroda, eu locuiesc in Timisoara Plopi Sud in casa aia alba singura pe langa care se straduie Culta Chis sa proiecteze deja vestitul „drumul boilor” dar acesta al proiecteaza ca „pipi boului”.
  Acum 20 zile am fost cu el pe teren si cu o parte din proprietari pa al caror terenuri se proiecteaaza drumul si stand de vorba cu proiectantul al acestui drum, deoarece eu am prevazut in PUZ-ul din zona acest drum sa vad daca al respecta!
  Culmea, desi eu i-am dat documentatia in format electronic in coordonate al drumului, arhitectului sef Cadariu sa tina cunt de ea cand va proiecta acest drum, initiatorul proiectului Chis Culita nici nu a intrebat cum ere firesc pe arhitect sef daca nu sunt ceva proiecte depuse la primaria Timisoara pentru zona studiata!
  Deoarece Directorul Tehnic din Timiisoara are casa in Mosnita Noua interesul sau este sa croiasca drumul pe unde are nevoie el ! drumul proiectet la indicatiile sale contine o curba periculoasa la 90′ grade pe langa conducte degaz de inalta presiune ale Distributiei de Gaz si urca in Nord in Cartierul Plopi in loc sa mearga drept inainte in ”Inelul IV” Continental Automotive, si de aici sunt toate legaturile catre oras.
  Pentru a va arata plansa cu proiect contactati-ma pe adresa [email protected] sau tel 0726313314 si impreuna vom intocmi o lista cu cei care doriti acest ucru. Cu respect Veresca.

 3. Conform plansei va rog sa opservati ca varianta V1 este cea mai eficienta pentru ca drumul are o liniaritate E-W si un traseu fara curbe periculoase si duce intr-o zona (mai bine zis in inelul IV care are toate ramificacatiile)in toate directiile din orasul Timisoara.
  Unde sa mai vorbim ca duce in platforma Calea Buziasului unde lucreaza peste 3000 de oameni! Draxelmaier, Continental Automotiv, Interoptic, TWR, Plasticuri, iata linkul cu plansa celor trei variante.
  Care din variante credeti ca este cea mai potrivita ? puteti transmite parerea dumneavostra d-lui primar Robu.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=651644688313151&set=a.297486377062319.1073741827.100004028769975&type=1&theater

 4. Ca locuitori ai acestei comune, alaturata Timisoarei, ne bucuram ca acest proiect este in plina desfasurare. Putem afirma ca acest proiect va ajuta mult piata imobiliara locala, iar indirect va ajuta dezvoltarea comunei: noi platitori de taxe si impozite. Am ramas surprins cati locuitori ai Timisoarei nu au auzit inca de acest proiect si am ramas surprins in mod placut ca au si acestia o impresie buna despre asfaltarea acestui drum. Cine nu si-ar dori sa locuiasca in liniste, dar si avand avantajul de a ajunge rapid in Timisoara? Sa nu uitam cum este drumul judetean ce leaga Mosnita noua de Timisoara, dimineata in intervalul 7:30 – 9:00…

 5. varianta care va face legatura soselei Mosnita Veche – Timisoara,(drumul Boilor) va descongestiona traficul intens de pe Calea Buziasului si consider ca varianta cu iesirea la calea Mosnitei este cea mai benefica si oportuna