Noutati :

Una dintre localitatile din Timis ar putea iesi din carantina. Se asteapta decizia lui Raed Arafat

29 noiembrie, 2020 - 05:48 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. O localitate din Timis ar putea iesi din carantina inca de la inceputul saptamanii.

CITESTE SI: Tot mai mica rata de infectare cu COVID la Timisoara. A ajuns la 6,21 la mie. S-a scurtat lista localitatilor din zona rosie, in Timis 

Carantina a fost institutita la Dudestii Noi la inceputul lui noiembrie. Conform ultimei raportari, rata de infectare in comuna a scazut la 3,31/1000 de locuitori, si Directia de Sanatate Publica a ajuns la propunerea scoaterii localitatii din carantina zonala.

Ridicarea va fi pusa in practica dupa ce decizia va fi semnata de Raed Arafat.

Avand in vedere scaderea ratei de infectare la nivelul comunei Dudestii Noi, Directia de Sanatate Publica a facut o analiza in baza Metodologiei de raspandire a riscului de raspandire a virusului SARS-COV 2 intr-o comunitate/ localitate in vederea instituirii masurii de carantina zonala / ridicare a masurii de carantina elaborata de Centrul National de Combatere a Bolilor.
Conform acestei analize a reiesit faptul ca trendul din aceasta localitate este in scadere, ajungand astazi la 3,31/1000 de locuitori. 
In urma analizei, Directia de Sanatate Publica a transmis catre Institutul National de Sanatate Publica propunerea de ridicare a carantinarii localitatii Dudestii Noi. Dupa primirea avizului Institutului National de Sanatate Publica, subprefectul Mircea Bacala a convocat, in aceasta dupa-amiaza,  o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cadrul careia s-a votat hotararea privind ridicarea carantinarii comunei Dudestii Noi.
Hotararea a fost  transmisa de urgenta catre Centrului National de Coordonarea si Conducere a Interventiei in vederea emiterii ordinului sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta pentru ridicarea masurii de carantinare a comunei Dudestii Noi.  Masura de ridicare a carantinarii  intra in vigoare de la emiterea Ordinului sefului DSU„, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Timis.

Va reamintim, in Timis mai sunt in carantina in acest moment Lugojul, Dumbravita, Giroc (cu satul apartinator Chisoda), Mosnita Noua (cu satele Albina, Rudicica, Urseni, Mosnita Veche), Ghiroda (fara satul Giarmata Vii) si Dudestii Noi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...