Opinia Timisoarei

Una dintre cele mai lungi strazi din Timisoara intra in santier. Se largeste si apar doua sensuri giratorii

TIMISOARA. Lipsa centurii de sud care sa scoata traficul greu din oras face ca municipalitatea sa tot caute solutii de decongestionare a traficului din oras. Dupa modernizarea Caii Martirilor, primaria pregateste o alta lucrare de anvergura in zona de sud a orasului.

CITESTE SIReguli noi pe o artera din Timisoara. Ce nu vor mai avea voie sa faca soferii 

Dupa ce in urma cu aproape 3 ani s-au facut lucrari de modernizare la intersectia dinspre Calea Martirilor, strada Maresal Constantin Prezan va intra in modernizare si remodelare completa in 2018.

Pe langa faptul ca va fi largita, fosta strada Lidia va avea trotuare amenajate, iar la intersectiile cu alte doua mari strazi vor aparea sensuri giratorii. Modificari vor aparea si al celalalt capat al strazii, cel dinspre Calea Buziasului.

Vom da drumul si la modernizarea strazii Constantin Prezan intre Calea Martirilor si zona AEM, ocazie cu care vom moderniza si sensul giratoriu propriu zis. Vom realiza 2 noi sensuri giratorii. Unul la intersectia Prezan-Sudului si altul la Prezan-Calea Urseni. In acea zona speram sa asiguram o fluenta buna in partea aceasta de sud, extrem de solicitata la orele de varf pentru ca acolo este o platforma industriala cu multi angajati. Speram sa se simta efectele benefice imediat ce vom finaliza aceste lucrari si imediat ce vom reusi sa modernizam sensul giratoriu din Buziasului. Acolo mai avem si alte proiecte care vor contribui la decongestionarea traficului„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Conform proiectului prezentat inca din 2017, investitiile la Maresal Constantin Prezan se vor ridica la 16 milioane de euro.

CITESTE SILovitura de mii de euro, intr-o casa din Timis. Cu ce a disparut hotul 

Refacerea fostei strazi Lidia este doar unul dintre proiectele care vor duce la modernizarea promisa de municipalitate in cartierele Soarelui si Girocului inca de anul trecut. Tot in sudul orasului urmeaza sa se inceapa lucrarile de largire la bulevardul Sudului, amenajarea de locuri de parcare pe strada Pepinierei, strada Versului si Aleea Sanatatii, dar si in spatiile dintre blocuri de unde ar urma sa dispara mai multe garaje.

Exit mobile version