Opinia Timisoarei

Un tramvai Bozankaya de la Timisoara pleaca la o mare expozitie in Germania. A fost urcat pe trailer langa Piata Badea Cartan si ia drumul Berlinului. Foto

TIMISOARA. Proaspat ajuns la Timisoara, cel de-al 13-lea tramvai Bozankaya face mai intai un ocol prin Germania. Garnitura venita aseara din Turcia merge la Berlin la o expozitie de inovatie in transport, Inno Trans 2022.

Evenimentul, care se desfasoara intre 20 si 23 septembrie, este unul de top, fiind asteptati aproape 150.000 de vizitatori si o multime de companii, producatori de mijloace de transport, prestatori de servicii si furnizori de solutii inovatoare in transporturi, constructori de cai ferate si alte tipuri de infrastructura.

Fabrica Bozankaya a ales sa expuna in cadrul expozitiei de la Berlin ultimul tramvai livrat Timisoarei, din lotul de 21 care innoiesc flota de transport a STPT pana la finalul anului.

Intrucat tramvaiul nostru are cea mai mare autonomie din lume, reprezentantii producatorului din Turcia vor sa se mandreasca cu el.

Acesta a fost coborat de pe platforma cu care a venit din fabrica si apoi ridicat pe un alt trailer, miercuri seara, in zona Pietei Badea Cartan, unde e linie dreapta pe o portiune insemnata, unde manevrele se puteau face cu usurinta. Apoi, din acest loc se ajunge cel mai repede pe autostrada si s-a optat pentru aceasta varianta si pentru a evita un transfer prin oras, de la depou, care ar fi ingreunat traficul.

E o expozitie care se face in fiecare an si care reuneste cele mai importante nume din industrie. Turcii ne-au cerut acceptul sa duca unul dintre tramvaie la expozitie, fiind vorba despre tramvaiul cu cea mai mare autonomie din lume, ca sa il prezinte.

Mai mult, proiectele prin care au fost achizitionate tramvaiele Bozankaya au fost selectate ca fiind proiecte de succes la nivel national si european.

Ieri a sosit aceasta garnitura si acum a fost incarcata pentru a pleca spre Berlin, iar noi suntem mandri ca putem sa participam cu acest tramvai la expozitie„, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Primariei Timisoara.

FOTO: Info Trafic Jud Timis

Va reamintim, noul tramvai pe care turcii de la Bozankaya l-au produs pentru Timisoara a fost desemnat castigatorul din 2021 al Premiilor pentru Inovatie, competitie internationala de tehnologie si creativitate, care se desfasoara in fiecare an.

Evenimentul a avut loc la Lille, in Franta, iar compania Bozankaya s-a inscris in cursa cu tramvaiul electric pe care l-a construit pentru Timisoara, care este ecologic, prevazut cu tehnologie avansata, si atinge un record mondial prin capacitatea de a parcurge 70 de kilometri fara a fi conectat la reteaua de energie electrica.

Exit mobile version