Un top inedit: cele mai fericite orase din Europa. In care ai vrea sa locuiesti?

Fiecare dintre noi viseaza sa traiasca intr-un oras cu strazi curate, infrastructura solida si in care sa se simta in siguranta. Comisia Europeana a realizat un top al acestor orase, iar podiumul este ocupat de orase din tarile nordice.

Comisia Europeana a publicat recent raportul despre calitatea vietii din orasele europene, un studiu amplu care arata cat de fericiti sunt locuitorii din marile asezari europene.Eurobarometrul Flash 419 pe tema „Perceptiilor privind calitatea vietii in orasele europene” este al cincilea studiu de acest tip.

Raportul se concentreaza pe analiza calitatii infrastructurii si serviciilor, oportunitatilor de ocupare a fortei de munca, situatiei locuintelor, gradului de integrare a cetatenilor straini, gradului de siguranta si de poluare, disponibilitatii spatiilor verzi si a gradului de curatenie. Datele pentru editia curenta au fost culese in perioada mai-iunie 2015.

Jurnalistii de la The Independent prezinta topul celor mai fericite zece orase de pe Batranul Continent. Nicio localitate din Romania nu se afla in top.

10 Newcastle, Marea Britanie. 56 la suta dintre locuitori s-au declarat foarte multumiti de calitatea vietii si 37 la suta spun ca sunt multumiti.

9. Viena, Austria. Aici, 56 la suta dintre locuitori sunt foarte multumiti de calitatea vietii, iar 39 la suta se declara multumiti. Oricat ar fi de uimitor orasul, Viena nu este cea mai fericita localitate din Austria.

8. Munchen, Germania. 57 la suta dintre oamenii care traiesc aici sunt foarte satisfacuti de calitatea vietii, in vreme ce 38 la suta sunt satisfacuti. Berea, un lac minunat si o echipa de fotbal foarte iubita fac din Munchen cel mai fericit oras din Germania.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...