Noutati :

Un tanar care citeste, soldati sau personalitati. Ce statui vor timisorenii in zona Cetate?

31 martie, 2015 - 12:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca a primit deja primele propuneri pentru viitoarele statui care ar urma sa fie amplasate in centrul istoric al Timisoarei, odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare. Timisorenii vor sa vada monumente ale personalitatilor in zona Cetate sau chiar statui moderne, cea mai apreciata propunere fiind o statuie a unui tanar care citeste.

Administratia publica locala a anuntat ca pe strada Mercy va putea fi admirata o sculptura, pe strada Eugeniu de Savoya doua sculpturi, pe Vasile Alecsandri alte doua, iar pe Enrico Carusso una singura, tot una fiind pusa si in Piata Libertatii.

Potrivit primarului Nicolae Robu, timisorenii au propus sa fie asezate monumente ale lui Eugeniu de Savoya, Florimund de Mercy, Ion Luca Caragiale, Vasile Alecsandri, Anton Cehov, Goethe, Alexandru Ioan Cuza si Johnny Weissmuller. S-au primit 21 de propuneri.

„Am primit o propunere pe Facebook cu Johnny Weissmuller, el va trebuie sa fie undeva, ca statuie la sol, la scara 1 la 1, pentru ca, in mod cert, multa lume va fi interesata sa-si faca poze cu el. Sunt apoi diverse idei: este una care merita sa fie luata in considerare din start, ca in Piata Libertatii, unde functioneaza si o facultate importanta a orasului nostru, sa fie statuia unui tanar citind, sigur, cu o inscriptie undeva, propune cetateanul: Va rog sa ma educati! Acum, ideea de a avea in oras statuia unui tanar citind cred ca este buna”, a explicat primarul Timisoarei. O alta idee se refera la o statuie care sa reprezinte un tanar grabit, cu casti cu handsfree si cu laptopul in mana.

tanar-citeste-copac

Potrivit edilului Timisoarei, cei mai multi timisoreni au propus sa fie puse statui pe teme istorice. Mai mult, cineva a sugerat sa fie realizat un monument care sa reprezinte doi soldati: unul turc urmarit de unul austriac.

Sculpturile vor trebui amplasate in centrul istoric al Timisoarei pana la sfarsitul anului. Toate ideile propuse vor aparea pe site-ul primariei, in cadrul unui sondaj.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce ziceti de statuia lui Robu co toporul in mana? Plasata strategic langa un copac.

  2. AM MAI SPUS PAREREA MEA INTRU-N ALT SONDAJ.SUNT DE ACORD CU EXECUTAREA DE NOI STATUI. DOLEANTA MEA ESTE CA ACESTE STATUI SA REPREZINTE PERSONALITATI CARE AU AVUT UN IMPACT ASUPRA TIMISORII, ARHITECTI,OAMENI DE CULTURA ,INDUSTRIASI,ACTORI ETC. CARE AU AVUT DE ALUNGUL TIMPULUI INFLUENTA ASUPRA ORASULUI SI CETATENILOR ORASULUI.CRED CA ASA SE VA CONTRIBUI LA MENTINEREA ISTORIEI TIMISOAREI VIE.