Un stat din Europa a inclus Romania pe lista verde. Ce trebuie sa stii daca mergi in vacanta in aceasta tara

Daca Malta nu va mai permite de saptamana viitoare intrarea in tara a persoanelor nevaccinate, un alt stat din Europa a revizuit conditiile de intrare pe teritoriul sau.

CITESTE SI: 36 de noi imbolnaviri cu COVID in toata Romania, in ultimele ore. Niciun caz nou de infectie in Timis 

Astfel, incepand din 9 iulie, Republica Ceha aplica noi reguli privind intrarea cetatenilor straini, inclusiv a cetatenilor romani, pe teritoriul ceh, dupa cum urmeaza:

Toate persoanele trebuie sa completeze, inaintea plecarii in calatorie, formularul electronic de sosire (https://plf.uzis.cz/) si sa fie in posesia dovezii completarii acestuia la sosirea in Cehia.

Persoanele vaccinate si cele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 si s-au vindecat in ultimele 180 de zile si nu prezinta simptome specifice COVID-19 nu au alte obligatii privind respectarea normelor epidemiologice, cu exceptia completarii formularului electronic de sosire mentionat mai sus, scrie digi24.ro.

Vaccinarea se dovedeste cu certificatul european de vaccinare si, tranzitoriu, cu certificatul national de vaccinare eliberat de statele membre UE, cu conditia sa fi trecut cel putin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze sau a dozei unice, dupa caz, si sa nu prezinte nici un simptom specific COVID-19.

Infectarea si vindecarea de COVID-19 (trecerea prin boala) se dovedesc cu un certificat medical redactat in limba engleza, pe care sunt imprimate stampila, datele de identificare si numarul de telefon ale medicului care profeseaza intr-un stat membru al Uniunii Europene. Confirmarea trebuie sa contina urmatoarele informatii: persoana in cauza nu prezinta simptome specifice COVID-19, a fost infectata cu virusul SARS-CoV-2 si s-a vindecat, a fost supusa masurii izolarii si de la data testului pozitiv care a confirmat infectarea cu virusul SARS-CoV-2 au trecut cel putin 11 zile, dar nu mai mult de 180 zile.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala COVID-19, au obligația de a fi in posesia unui rezultat negativ al unui test antigen, nu mai vechi de 48 de ore, sau al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, este obligatorie completarea formularului electronic de sosire (https://plf.uzis.cz).

Cetatenii cehi si persoanele cu drept de resedinta in Republica Ceha pot intra in acest stat chiar si in cazul unui test pozitiv, efectuat cu mai putin de 14 zile inainte de calatorie. Aceste persoane trebuie sa utilizeze transportul individual, daca este posibil.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. grigore spune:

    sa-i anuntati ,va rog pe cei din Malta ca nu merg la ei ,sa stea linistiti ,si daca ar mai gandi inca vreo cativa ca mine sa vedeti cum ne-ar ruga ei…vaccin ,nevaccin ,teste ,neteste nu-i vorba de boala ci e vorba de libertate !