Noutati :

Un spital important din Timisoara va fi mutat. Sunt luate in calcul 3 variante. Unde ar putea fi tratati pacientii

26 mai, 2018 - 09:26 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Unul dintre spitalele importante din Timisoara, care in prezent functioneaza intr-o cladire inchiriata, intr-un spatiu complet impropriu, este pe cale de a se muta.

CITESTE SI: Noutati in Bastion, la Timisoara. S-au ocupat primele spatii dupa licitatie. Ce se va amenaja in loc de Cafe de Paris 

Este vorba despre Clinica de Psihiatrie de pe strada Vacarescu, pentru care autoritatile cauta solutii de relocare. Iar una dintre variante ar fi sa se mute intr-un imobil nou-nout, construit intr-un sat de langa Timisoara.

„Mutarea psihiatriei nu va fi in Giroc. Psihiatria este o problema delicata a Consiliului Judetean Timis si in mod special a Spitalului Judetean. Spitalul Judetean plateste chirie 7.000 de euro lunar, din pacate nu putem interveni, fiind o proprietate privata, decat cu anumite reparatii si mentinerea cladirii, insa cu nicio investitie in cladirea respectiva . Am indentificat 1 ha si jumatate in Chisoda, vizavi de um, un teren care se preteaza pentru realizarea unei astfel de investitii, teren care este in domeniul public al statului, in administrarea Inspectoratului de Politie al judetului Timis. Am initiat o hotarare de guvern pentru preluarea acestui teren, am mai primit anumite clarificari din partea Ministerului de Interne. Sper in perioada urmatoare sa primesc acest teren, sa-l trecem in domeniul public al judetului si sa demaram investitia, care are finantare pe bugetul de investitii. In anul 2018 va trebui realizata documentatia, studiul de fezabilitate si proiectarea, si in 2019 demararea investiatiei”, a spus Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis, in INTERVIRURILE TIMISOAREI.

Aceasta ar fi, insa, varianta ideala, insa de durata. Dar, avand in vedere starea avansata de degradare a cladirii si faptul ca nu se poate interveni pentru reparatii capitale, reprezentantii Spitalului Judetean, in subordinea caruia se afla Clinica de Psihiatrie, iau in calcul si mutarea spitalului in alte cladiri ce apartin unitatii medicale.

„Exista mai multe variante pe care le luam in calcul pentru Psihiatrie, pentru ca obligatoriu trebuie sa facem ceva. Prima varianta este o constructie noua, la Chisoda, asa cum a precizat si presedintele Consiliului Judetean. A doua varianta, daca demareaza negocierile pentru preluarea spitalului CFR, una din posibilitati ar fi alocarea unui spatiu din cladirea aceasta pentru mutarea sectiilor de psihiatrie. A treia varianta, cand se va semna contractul si se vor demara lucrarile pentru noua Maternitate, circa doi-trei ani de zile, o alta varianta pe care o luam in calcul ar fi sa mutam Psihiatria in cladirea unde este acum Maternitatea Bega”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Alegerea locatiei in care va fi mutata Clinica de Psihiatrie depinde doar de momentul in care va demara fiecare dintre investitii. Astfel, in functie de timpul in care se vor realiza lucrarile de construire a unui nou spital la Chisoda sau de eliberarea Maternitatii Bega ori a Spitalului CFR, se va decide unde vor fi mutati pacientii de la Psihiatrie.

Pana atunci insa, reprezentantii Spitalului, cu fonduri de la CJT, au inceput igienizarea si modernizarea cladirii. S-a lucrat la zugravirea si curatarea saloanelor si a salii de sport, iar in prezent se lucreaza la Centrul de Sanatate Mintala si la Farmacie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 7000€/luna x 12luni x 20 ani = 1.680.000€, pretul a doua vaporase.. Construiti unul nou mai ieftin de atat? Cu banii pusi jos, nu dati lunar, putin cate putin.

    • Și uite așa se trezește unul care nu știe câte prune are-n straiță și nici nu înțelege ce citește dar este un PSD-ist sau USR-ist taman bun pentru un psiholog, să nu nu spun psihiatru pentru că de ultimul au nevoie toți PSD-iștii după cum bine a spus trompeta care a scris articolul.
      Citez din articol: Psihatria este o problemă delicată a Consiliului județean Timiș. încheiat citatul. Deci al PSD Timis, implicit a lui Dobra și găștii lui ALI BABA DE TELEORMAN. Baieti cumpărați cămăși de forță pentru că atunci când ăștia vor fi arestați veți avea nevoie de ele.
      Acum ai înțeles filozofule psihatria cel puțin din Timișoara aparține celor pe care i-ai votat, adică PSD- ului vaporetele sunt proprietatea orașului și sunt cumpărate din bani europeni .