Noutati :

Un spectacol extraordinar de balet italian va avea loc pe scena Operei Romane din Timisoara!

22 septembrie, 2013 - 08:37 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Spectatorii pasionati de arta dansului alb sunt invitati la un spectacol de gala. Noul sezon artistic se deschide cu un eveniment de neratat: Gala Baletului Italian. Locatia: Opera Romana din Timisoara.

Evenimentul va avea loc luni, 7 octombrie 2013, de la ora 19.30 la Opera Nationala Romana din Timisoara si va aduce pe scena, alaturi de staruri ale baletului clasic italian, dansatori de elita de pe trei continente.

Produs de Compagnia Balletto Clasico din Reggio, Italia, spectacolul este realizat de artista emerita Ileana Iliescu, o adevarata legenda a baletului romanesc.  Pe muzica de Ceaikovski, Rahmaninov, Liszt si Haciaturian si cu o coregrafie conceputa de maestrul Marinel Stefanescu, unul dintre cei mai straluciti balerini romani ai tuturor timpurilor, vor dansa in spectacol, ca solisti, balerinii italieni Stefania Cardaci, Elena Casolari, Beatrice Flaborea, Colette Gasperini si Walter Maimone, alaturi de Bianca Assad (Brazilia), Mirei Tanaka (Japonia), Dorian Grori, Tiljaus Lukai si Rezart Stafa din Albania, Alexandr Serov  (Republica Moldova).

Biletele pentru Gala Baletului Italian la Timisoara au fost puse in vanzare, la preturi cuprinse, pe categorii de loc,  intre 50 si 150 de lei, la Agentia Operei.

Spectacolul face parte dintr-un amplu turneu al companiei italiene, al carei itinerar artistic  in Romania include orasele Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Targu Mures, Cluj-Napoca si Timisoara.

Fondata in anul 1975, Compagnia Balleto Classico ”Liliana Cosi – Marinel Stefanescu” isi desfasoara activitatea intr-un spatios edificiu din Reggio, Italia, unde se afla si redutabila scoala de Balet a acesteia. Repertoriul companiei cuprinde in acest  moment 28 de lucrari, de la capodopere ale baletului clasic, precum ”Don Quixote” al lui Minkus, ”Coppelia” de Delibes sau feeria ”Frumoasa din Padurea Adormita”, a lui Ceaikovski, la noile creatiile ale coregrafului Marinel stefanescu, pe muzica de Enescu, Stravinski, Skriabin sau Rachmaninov. In fiecare stagiune, Compania sustine cca 70 de spectacole in Italia si cel putin cate un turneu in strainatate, insumand, astfel, pana acum 2000 de spectacole in peste 450 de orase, din Europa Occidentala pana in Japonia, din America in China si in Orientul Mijlociu, in locuri si ocazii de mare prestigiu, incluzand sediul ONU de la Geneva, sediul UCLA din Los Angeles sau Festivalul International Rudolf Nureyev din Rusia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...