Noutati :

Un singur punct de taiere a mieilor de Paste in Timisoara. Inspectorii DSV incep controalele in piete

27 martie, 2012 - 10:40 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Timisorenii care vor sa cumpere miei vii si sa-i taie in pietele din oras trebuie sa stie ca vor avea la dispozitie un singur centru de taiere. Acesta va fi in piata Badea Cartan. Initial, trebuia sa fie deschis si unul in Piata Iosefin, dar, din cauza lucrarilor de amenajare, acesta nu va mai fi pus in functiune.

Mieii de Paste vor fi sacrificati doar in locuri amenajate sau in abatoare, nu in gospodarii. Potrivit sefului Directiei Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor Timis, Adrian Popa, centrul de taiere din Badea Cartan va fi deschis in perioada 1 – 14 aprilie. Inspectorii DSV vor asigura permanenta in piete si in targuri.

„Programul de lucru pentru medicii veterinari ai Directiei incepe la 7 dimineata si, in functie de situatia comerciala din piete, se va desfasura pana la ora 17:00 sau, daca e cazul, chiar mai tarziu. Permanenta va fi asigurata atat sambata, cat si duminica, in aceasta perioada, urmand a fi afisat programul specific de lucru”, a declarat Adrian Popa.

Un punct de taiere va fi deschis si in Lugoj, iar altele vor deveni functionale, in functie de solicitarile primariilor, si in comunele din judet.

Specialistii DSV atrag atentia timisorenilor sa se uite de 2 ori la ceea ce vor sa cumpere. In curand vor incepe si controalele in piete, targuri si in marile supermarketuri, pentru verificiarea carnii de miel si a produselor lactate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cotizeaza la cei din administratia locala si se rezolva