Noutati :

Un pol regional de business se contureaza la Timisoara. Proiectul Openville va furniza peste 130.000 mp de spatii de birouri

9 februarie, 2017 - 11:34 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Timisoara se impune tot mai mult ca un actor activ pe piata autohtona de birouri, asa cum se arata si in analizele companiilor de consultanta. Recent, ESOP a publicat un studiu care claseaza orasul de pe Bega pe locul fruntas, in anul 2016, in ceea ce priveste inchirierea de spatii office, in afara Capitalei. Dinamism care inseamna vesti bune nu doar pentru dezvoltatori, ci si pentru economia locala.

Potrivit studiului ESOP, cele mai mari suprafete tranzactionate anul trecut, la Timisoara, au fost in proiectul care se construieste in vecinatatea Iulius Mall. Mai precis, in prima cladire de birouri din ansamblul multifunctional Openville. Iar realitatea de la fata locului confirma rapoartele. Luna trecuta, compania Iulius a anuntat incheierea lucrarilor la UBC 2, cladire „construita si inchiriata integral intr-un timp record”. Cei 18.000 mp ai cladirii sunt ocupati de companiile Autoliv Romania, Ness, ACI Worldwide, Bitdefender si PwC.

Printre motivele pentru care acesti giganti internationali au ales birourile realizate de Iulius se afla nu doar pozitionarea centrala si dotarile moderne, cerinte dominante pana de curand in negocieri, ci si facilitatile pe care angajatii le au la doi pasi de locul in care lucreaza.

Compania Autoliv urmeaza trendul ascendent al consolidarii operatiunilor de engineering in Timisoara, iar noul sediu din cladirea UBC 2 ne sustine cresterea pe termen lung. Pe langa desfasurarea activitatii intr-o cladire de ultima generatie, accentul nostru se pune pe oferirea unui pachet atractiv de beneficii intregii echipe, iar angajatii sunt incantati de proximitatea fata de Iulius Mall, care le ofera facilitatea de a accesa orice servicii le sunt necesare, in timpul programului de lucru, dar si dupa„, a declarat Ionel Fierbinteanu, Country Manager Autoliv Romania.

Printre numele noi de chiriasi anuntati luna trecuta de Iulius in moderna cladire de birouri se numara si PwC Romania. Angajatii companiei s-au mutat in ianuarie in noul sediu si, la fel ca in cazul celorlati chiriasi, accesul facil la beneficii si servicii a contat intr-o mare proportie.

Decizia de a ne consolida activitatea PwC din Timisoara intr-un sediu in cladirea UBC 2 a avut la baza, in primul rand, amplasarea centrala, dotarile ultramoderne si confortul angajatilor. Ne-am dorit un mediu de lucru premium, care sa aduca valoare activitatii noastre si care sa ne dea posibilitatea de a ne extinde activitatea biroului regional din Timisoara. Faptul ca sediul nostru este amplasat in imediata apropiere a Iulius Mall Timisoara reprezinta un avantaj pentru angajati, indiferent ca vorbim despre oferta variata pentru mesele de pranz sau intalnirile de afaceri cu clientii, ori despre multiplele magazine si spatii de relaxare„, a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner, PwC Romania.

O policlinica si magazinul dm drogerie markt sunt alti doi chiriasi care se regasesc in cladire, confirmand, astfel, tendinta operatorilor de servicii si a retailerilor de a se pozitiona cat mai aproape de vadul asigurat de birouri. Nu mai putin de 400 de persoane vin zilnic la lucru in noua cladire, iar numarul acestora va creste, pe masura ce restul chiriasilor isi vor inaugura sediile.

Special pentru cei care lucreaza in UBC 2, Iulius a implementat programul Card Partener. Reprezentantii companiei spun ca, folosind acest card, angajatii din UBC si cei din mall beneficiaza de discount-uri de pana la 25%, la aproximativ 80 de magazine. Promotiile sunt cuprinse intre 15% si 25%, la cafenele, restaurante, food court, magazine si la servicii de curatatorie, spalatorie auto, coafor si altele.

Ritmul de constructie alert impus de Iulius pare sa continue, daca ne uitam la macaralele care se invart de zor pe santierul din stanga mall-ului, unde se inalta a doua cladire de birouri. 12 niveluri si o suprafata de 13.000 mp sunt coordonatele UBC 1, imobil contractat deja pe jumatate de o alta companie IT recunoscuta la nivel mondial, Atos, al carei sediu va avea 6.000 mp.

Cu un asemenea ritm de dezvoltare si o astfel de anvergura a proiectului, care, la finalizarea tuturor etapelor de constructie, va include 130.000 mp de spatii de birouri, Openville are toate premisele sa devina, in curand, un veritabil pol de business al intregii regiuni, unde va fi concentrata activitatea a numeroase companii, cu mii de angajati.

Valoarea totala a proiectului Openville se ridica la 220 de milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...