Un oras si inca o comuna din Timis intra pe lista de restrictii anti COVID. Masurile se aplica de joi

TIMISOARA. Lista localitatilor din Timis in care se impun restrictii anti coronavirus se mareste cu un oras si o comuna. Este primul oras din judet care intra pe aceasta lista in ultimele luni, din cauza numarului tot mai mare de cazuri de COVID-19.

CITESTE SI: Tot mai rau. Aproape 1500 de noi cazuri de COVID si 21 de morti, in Romania, in ultimele ore. Timisul, judetul cu cele mai multe noi imbolnaviri de coronavirus

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a constatat cresteri ale ratei de incidenta peste 2 la mie in orasul Ciacova si in localitatea Bucovat. Pe aceeasi lista se mai afla Gavojdia, Dudestii Noi si Jebel.

Măsurile adoptate de CJSU se vor aplica incepand de joi 02.09.2021.

Principalele masuri aplicate la depasirea incidentei de 2/1000 de locuitori, in conditiile in care incidenta este mai mica de 3/1000 de locuitori, sunt urmatoarele :

– Competitiile sportive isi pot desfasura activitatea in spatii deschise/inchise, cu participarea spectatorilor pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei distante de minimum 1 m intre persoane.

– Organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 2500 de spectatori si cu purtarea mastii de protectie. Participarea este permisa doar pentru persoanele vaccinate, cu schema completa, persoanele care detin test negativ sau persoanele care se afla intr a 15 – a zi si a 180 – a zi ulterior trecerii prin boala. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati vor fi interzise.

– Sunt permise activitatile recreative şi sportive desfaşurate in aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreuna. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati sportive si recreativ in grupuri vor fi interzise.

– La evenimente private (nunti, botezuri, mese festive) este permisa participarea a maxim 150 de persoane in spatii deschise sau participarea a maxim 100 de persoane in spatii inchise. La stabilirea numarului de persoane in exterior şi/sau in interior nu sunt luate in calcul persoanele care au varsta mai mica de 16 ani. Se permite majorarea numarului maxim la 300 de persoane in interior si pana la capacitate maxima in exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schema completa, persoanele care detin test negativ sau persoanele care se afla intr a 15 – a zi si a 180 – a zi ulterior trecerii prin boala. Daca toate persoanele sunt vaccinate cu schema completa si au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fara a selimita la acestea, in saloane, camine culturale, restaurante, baruri, cafenele, sali/corturi deevenimente, pana la capacitatea maxima a spaţiului in interior. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati vor fi interzise.

– Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulti, inclusiv pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene si conferinte este permisa cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distantare si obligativitatea purtarii mastii de protectie.

– Organizarea si desfasurarea adunarilor publice, organizarea de mitinguri si demonstratii este permisa cu participarea unui numar maxim de 100 de persoane.

– Activitatea in baruri, cluburi şi discoteci este permisa fara a depaşi 70% din capacitatea maxima a spaţiului, daca toate persoanele sunt vaccinate. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati vor fi interzise.

– Activitatea operatorilor economici care administreaza sali de jocuri este permisa fara a depasi 70% din capacitatea maxima a spatiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schema completa de vaccinare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. gmbplay spune:

    Inca nu sinteti pregatiti sa afisati cifrele pe localitati ? Sint curios cind campionii vaccinarii vor depasi 3 % ( SATUL DUMBRAVITZA ) !