Noutati :

Un oras din Timis ramane zilnic fara apa timp de o luna de zile. Ce lucrari se fac

12 iulie, 2018 - 11:56 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Aquatim va face interventii ample de intretinere a retelei intr-un oras din Timis. Operatiunile vor dura mai bine de o luna, iar intreruperile de apa vor fi zilnice.

Compania de apa incepe lucrarile de spalare a retelei de distributie din Recas de vineri, 13 iulie, si vor dura pana in 17 august. Reteaua de distributie va fi spalata zilnic, cu un amestec de apa si aer sub presiune, cu utilaje speciale. Acest program special de spalare a conductelor urmareste eliminarea depunerilor acumulate in timp pe peretii acestora, rezultatul fiind imbunatatirea calitatii apei din reteaua de distributie.

Programul de spalare a conductelor se va desfasura zilnic, de luni pana vineri, intre orele 9 si 17, si va acoperi curatarea zilnica a unui tronson de circa 1-1,5 km, in functie de gradul de colmatare.
Aquatim a preluat exploatarea sistemului de alimentare cu apa din Recas in anul 2010. Apa de la robinetele consumatorilor provine din foraje si este potabilizata in statia de tratare, pusa in functiune in 2017. Lungimea retelei de distributie este de 26 km.

Atat in timpul lucrarilor, cat si la reluarea alimentarii cu apa rece, este posibil ca la robinetele consumatorilor sa curga apa tulbure. Aquatim recomanda utilizatorilor sa nu foloseasca apa in scopuri menajere pana la limpezirea ei completa. Compania ii roaga pe consumatori sa ia masuri de stocare a unor cantitati de apa care sa le acopere necesitatile pe perioada anuntata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...