Un oras din Timis, in top 10 orase ale Romaniei in privinta atragerii de fonduri europene din PNRR

TIMIS. Un oras din Timis s-a dezvoltat si in continuare se va dezvolta cu fonduri europene. Este campion la a atrage banii europeni, iar acum a depus proiecte pentru a lua si mai multi bani, prin PNRR.

CITESTE SI: Singura unitate, din vestul tarii, de radioterapie cu anestezie generala pentru copii functioneaza la Timisoara, orasul in care oncologia pediatrica s-a dezvoltat insemnat in ultimii 20 de ani

Este vorba despre orasul Sannicolau Mare, care are depuse nu mai putin de 11 proiecte cu finantare prin PNRR, toate in valoare de 20 milioane de euro. Din acesti bani, 18 milioane de euro au fost deja aprobati, alte doua milioane de euro sunt inca in evaluare.

Primarul orasului Sannicolau Mare, Danut Groza, spune ca orasul pe care il conduce se afla pe locul 5 intr-un clasament al celor 220 de orase din Romania, in privinta atragerii de fonduri de la Uniunea Europeana. Iar acest clasament a fost intocmit de Ministerul Dezvoltarii.

”Zilele trecute am participat la Consiliul Director al Asociatiei Oraselor din Romania si la aceasta intalnire, ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila, ne-a informat ca a fost facut un clasament al celor 220 de orase din Romania, in privinta atragerii de fonduri din PNRR, iar Sannicolau Mare este pe locul 5 la nivel national”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Danut Groza.

Edilul a precizat ca, in total, proiectele demarate, cele aprobate si cele in curs de aprobare, in orasul Sannicolau Mare, cu fonduri europene, insumeaza 75 de milioane de euro.

”Am solicitat peste 20 milioane de euro. Astazi avem aprobati, prin PNRR, in jur de 18 milioane de euro. Mai avem doua proiecte in evaluare pentru care ne punem speranta ca vor fi aprobate in curant.

In total am depus 11 proiecte, din care ponderea cea mai mare este reprezentata de reabilitarea termica a blocurilor de locuinte – peste 15 milioane de euro, din care 6 proiecte sunt in implementare, iar al saptelea este in evaluare. Mai avem o cerere aprobata si contractul deja semnat pentru amenajarea de piste de biciclete, in jur de 40 de kilometri. De asemenea, avem cerere aprobata pentru renovarea energetica a Scolii Gimnaziale Nr. 2 Nestor Oprean si avem aprobat si un centru de colectare selectiva a deseurilor prin aport voluntar. In evaluare avem o cerere pentru un sistem de supraveghere video a zonelor aglomerate si dotarea dispeceratului. Vrem sa montam aproximativ 300 de camere video in intregul oras.

In total, fondurile europene pe care le avem in implementare, plus cele aprobate si plus cererile depuse spre aprobare sunt 75 milioane de euro. Ne dorim ca si in noua sesiune de finantare sa atragem cat mai multi bani la Sannicolau Mare”, a mai spus Danut Groza.

Si in trecut, orasul Sannicolau Mare a fost campion la atragerea de bani europeni. Importante investitii in infrastructura au fost facute cu fonduri de la UE.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Ăștia au găsit varianta de sifonare a cașcavalului.

  2. Lumea va fi urmărită pas cu pas…de asta avem nevoie.