Noutati :

Un obiectiv turistic din vestul tarii isi redeschide portile. Castelul lui Iancu de Hunedoara isi asteapta vizitatorii

2 aprilie, 2016 - 07:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dupa trei ani de renovari exterioare si noua milioane de euro investiti, Cetatea Devei ii poate primi pe turistii interesati de istoria locurilor. Deschiderea va avea loc in acest final de saptamana, in acorduri de muzica si cu dueluri intre cavaleri.

La Poarta I vor avea loc paradele ordinelor cavaleresti din Brasov, Targu Mures, Sebes, Sighisoara si Hunedoara. Evenimentul va continua cu spectacole de reenactment istoric, pe platforma de Artilerie, la care vor participa Terra Dacica Aeterna, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara si Ansamblul Rennaissance din Deva, urmate de un concert al trupei Arhaica, de recitalurile grupului Cimpoierii din Transilvania si a tobosarului Cetatii Sighisoara.
Salvele de tun vor incheia spectacolul la care sunt asteptati sute de oameni. Intrarea va fi libera, iar cetatea va putea fi vizitata gratuit dupa redeschidere, potrivit reprezentantilor primariei.

CetateaDeva
Accesul pedestru al publicului in incinta Cetatii Deva va fi gratuit. Cei care doresc sa urce sau sa coboare cu telecabina vor achita contravaloarea biletului aferent transportului. Parcarea autovehiculelor va fi permisa exclusiv in spatiile amenajate din zona telecabinei si a restaurantului. Nu va fi permis accesul auto in zona Poarta I decat autovehiculelor care transporta artistii participanti la festivitati. In aceasta faza a constructiei, nu sunt inca montate grupuri sanitare in incintele superioare ale monumentului; vor putea fi utilizate grupurile sanitare de la telecabina si toaletele ecologice de la Poarta I. Publicul este rugat sa respecte traseele de vizitare si sa nu intre in zonele neamenajate”, a informat Primaria Deva.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...