Un nou trend in recrutare. Ce cauta mai nou angajatorul la un candidat?

Un trend nou in recrutare schimba regulile selectiei de candidati. Mai bine de jumatate dintre specialistii in recrutare verifica profilele de Facebook ale candidatilor pe care ii au in vedere in primele faze ale procesului de recrutare.

Sau cel putin asta se arata intr-un studiu pe tema recrutarii digitale, realizat de Rogalski Damaschin Public Relations si HR Manager, in luna aprilie a anului 2014, scrie manager.ro.

Facebook te poate descalifica din start

84% dintre specialistii in recrutare iau in considerare ce tip de informatii impartasesc candidatii, ce comenteaza si ce fotografii aleg sa publice. De asemenea, criticile la adresa fostilor angajatori nu sunt neglijate, un sfert dintre recrutori sunt atenti la acest aspect, putand astfel descalifica candidatii inca din prima faza de recrutare pe acest criteriu, conform celor declarate de 26,7% dintre specialistii in HR.

Mai mult decat atat, peste 40% dintre reprezentatii de Resurse Umane acceseaza profilele de pe retelele sociale non-profesionale (ex. Facebook, Twitter etc.) indiferent de pozitia pentru care recruteaza, in timp ce doar 20% dintre acestia verifica retelele sociale doar pentru pozitiile de middle si top management.

Citeste mai mult! 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...