Noutati :

Un nou tip de Bacalaureat, in Romania. Cine va putea sustine acest examen?

27 mai, 2017 - 02:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Viitoarea lege a educatiei vine cu o schimbare majora pentru elevii din invatamantul tehnic. Ministerul educatiei are de gand sa introduca in actul normativ un nou tip de bacalaureat.

Astfel, in viitor, elevii ar putea sa isi aleaga daca vor sa sustina un bacalaureat tehic, al caror probe sa fie doar din materiile pe care le studiaza.

„Noua lege a educatiei nationale se afla in pregatire. Sunt multe schimbari care se vor produce si am sa va dau un exemplu pentru zona de invatamant preuniversitar. Dorim ca in noua lege sa prevedem un bacalaureat diferentiat, astfel incat sa oferim posibilitatea tinerilor care urmeaza invatamantul profesional si tehnic sa aiba acces la un bacalaureat pe profilul acesta. In felul acesta cred eu ca invatamantul profesional si tehnic va deveni mai atractiv si vom rezolva o problema foarte acuta in momentul de fata: criza fortei de munca, mai ales in calificarile de baza, cum ar fi instalator, tamplar sau electrician”, a declarat ministrul Educatiei, Pavel Nastase.

La inceputul lunii mai, in timp ce se afla intr-o vizita in Arad, ministrul Pavel Nastase a fost intrebat daca are in vedere introducerea bacalaureatului diferentiat, in functie de specializarile urmate de elevi in liceu, iar el a afirmat ca ia in calcul aceasta posibilitate.

Citeste mai mult aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...