Un nou targ de joburi pentru cei care-si gasesc cu greu un loc de munca. CCIAT – partener intr-un proiect pentru persoanele defavorizate

TIMISOARA. A doua editie a Targului de joburi sociale va avea loc la Timisoara, in curand. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator al Proiectului ”CASE- Competente Antreprenoriale SocialE”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”, organizeaza evenimentul in data de 14 octombrie 2015, intre orele 10 si 20.

Targul se adreseaza persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile: persoane care au parasit timpuriu scoala, care locuiesc in comunitati izolate, care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati, din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, femei in situatii de risc sau persoane de etnie roma.

targ-job-cciat (16)

Vor participa reprezentanti ai unor Structuri ale Economiei Sociale (SES-uri) care isi vor prezenta ofertele de locuri de munca disponibile in prezent sau in perspectiva, printre care si SES-urile infiintate si gestionate de CCIA Timis: TIP-COMPETECH Timisoara, S.C. PRO BANATICA EVENTS SRL Ghiroda si S.C. Centrulde Kinetoterapie si Masaj Banat SRL Giroc.
La eveniment vor mai fi prezente si SES-uri create de partenerii de proiect S.C.GAPA si CCIA Vrancea: S.C. GREEN-SES PREST SRL Tarnova (jud. Arad), S.C. ARMONIA VERDE SRL Neudorf (com. Zabrani, jud. Arad) si respectiv Asociatia Egalitate pentru Sanatate Focsani.

Deschiderea oficiala a Targului de joburi sociale va avea loc la ora 10.30, in prezenta conducerii CCIAT si areprezentantilor partenerilor de proiect. De asemenea, la eveniment au fost invitati atat reprezentantilor administratiei publice locale(A.J.O.F.M., ITM Timis), cat si expertilor / serviciilor / comisiilor de asistenta sociala din cadrul Institutiei Prefectul Judetului Timis, Consiliului Judetean Timis si Primariei Municipiului Timisoara.

Proiectul ”CASE – Competente Antreprenoriale SocialE” are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile pe piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atat in economia sociala cat si in economia formala. Rezultatele asteptate ale proiectului vizeaza consilierea, orientarea profesionala si mentoratul; furnizarea de programe de formare profesionala; infiintarea si dezvoltarea de SES-uri; organizarea de targuri de job-uri sociale si caravane ale inovarii sociale; organizarea Galei Excelentei in antreprenoriat social; participarea la un schimb transnational de bune practici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...