Un nou start in lupta impotriva tantarilor la Timisoara. Echipele de dezinsectie au inceput operatiunile in oras. Foto

TIMISOARA. A inceput dezinsectia la Timisoara. Echipajele firmei care se ocupa de starpirea tantarilor, mustelor si rozatoarelor au trecut la treaba luni.

CITESTE SI: Pericol de moarte pentru Horia Colibasanu in Himalaya. Alpinistul din Timisoara si echipa sa, surprinsi de avalansa in ascensiunea spre Dhaulagiri 

Interventiile pentru combaterea enervantelor insecte se vor face atat pe strazi, cat si in parcuri.

Incepand cu aceasta noapte vom avea 23 de echipaje pe teren care vor parcurge toate strazile si toate parcurile Timisoarei. Vom face asta 3 nopti consecutiv. De la ora 6.00 începe dezinsectia si pe cale aeriana. Aceasta activitate va fi repetata lunar de-a lungul verii. In acest fel, ne dorim ca numarul de tantari sa fie mult mai redus, sa putem sa ne bucuram de parcurile si strazile Timisoarei in noptile de vara ce vor urma„, a anuntat pe pagina sa de Facebook viceprimarul Timisoarei,  Ruben Latcau.

Toate procedurile se vor efectua cu substante autorizate.

Se va folosi Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin, avizata de Comisia Nationala pentru produse Biocide din Ministerul Sanatatii, dar si Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor si Agrorat Pellet, avand substanta activa Brodifacoum, pentru combaterea rozatoarelor, anunta reprezentantii primariei.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor.

In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

Va reamintim, Primaria Timisoara a semnat in 2019 un contract de 4 milioane de euro pentru operatiuni de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, pe patru ani, cu firma Coral Impex din Ploiesti, castigatoarea licitatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Revoltat de ORGANIZAREA FĂRĂ CAP spune:

  Și au început sa își facă pe seară rondul prin parcuri cu mașinile lor de gazare, în timp ce lumea făcea mișcare ori jogging . BRAVO RUBEN LATCĂU și directorii săi în frunte cu Bere. Asta e organizarea USR…

 2. OT-MHHDCS spune:

  Robulăi ne lăsau pradă țânțarilor an de an dar lucrul acela nu deranja prea tare jogherăii care acum se lamentează ca din gaură de șarpe. Că nu se face nu e bine, că se face nu e bine. Pai de ce vă întoarceți în sud, nouă sigur ne va fi mai vine fără voi. Drum bun!

  • Alergic la prostie și nepăsare spune:

   Tu ori ești prea prost sa pricepi ce a vrut omul sa transmită, ori un activist USRist spălat pe creier. Garantat matale nici n-ai ieșit vreodată prin parcuri la plimbare/sport pe seară.

 3. Bizzy spune:

  Am văzut cum stropeau dar nu știu dacă de țânțari sau pt altceva , am filmat cum stropeau și ce fum gros scotea….