Noutati :

Un nou sport prinde contur la Timisoara! Horse ball-ul sau baschetul cu caii ar putea avea din toamna un campionat la Timisoara

22 iulie, 2012 - 05:29 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Daca v-ati saturat de fotbal, alergat in jurul stadionului, tenis de camp ori ciclism, din toamna veti putea vedea la Timisoara un nou sport. Vorbim despre baschet cu caii, sport ce incet-incet la Timisoara prinde contur. Pana in prezent nu exista echipe profesioniste, insa la baza hipica de la Sag se organizeaza cursuri pentru formarea echipelor cu care sa se inceapa un campionat profesionist.

In spatele noii activitati sta Claudio Cuttaia, un italian cu mare experienta in acest sport. Pasiunea pentru cai si sport l-au facut pe Claudio Cuttaia sa infiinteze la Timisoara primele echipe de baschet pe cai din Romania. La baza sa sportiva de la Sag acesta a implementat pentru prima data acest sport, momentan la nivel de amatori, insa spera ca in aceasta toamna sa reuseasca sa aduca la Sag primul campionat national de horseball, asa cum este cunoscut in lume. Experienta sa in noul sport este una foarte mare. A evoluat pentru nationala Italiei si a castigat si cateva titluri in campionatul national din Peninsula, acolo unde acest sport este foarte cunoscut, apreciat si jucat la toate nivelurile de varsta. La noi acest sport este practicat doar din 2010 si s-a desfasurat numai la Sag.

Trebuie sa importe cai

Claudio are la Sag terenul, jucatorii si echipament. Cel mai mare impediment pe care l-a intalnit in Romania Claudio este ca aici cabalinele nu sunt antrenate pentru acest sport. “Chiar acum sunt la Milano si caut cai. Nu sunt cai antrenati in Romania pentru asa ceva, trebuie sa-i aducem de afara, din Italia, Ungaria, de unde gasim. Am vorbit cu Federatia de specialitate si par foarte interesati de proiectul meu. Acum sa vedem daca putem face toate astea. Pentru a face un campionat trebuie sa avem echipe. Sper sa reusesc sa fac acest lucru si sa formez primele doua formatii de baschet cu cai din Romania. Eu voi fi si antrenor sunt si jucator, si manager de echipa. Nu vreau sa fac echipa din italieni, ci din romani, pentru ca facem campionat in Romania, nu in Italia”, mai explica Claudio.

Care sunt regulile de baza ale acestui sport

Timisorenii care vor sa faca acest sport o pot face in week-end contra unei sume de 60 de lei pe zi. La baza lui Claudio acestia vor primi si echipamentul necesar acestui sport, insa vor invata si regulile minime pentru a juca horseball-ul. Regulile de baza ale horse ball implica o echipa de patru jucatori, plus doua rezerve. Pentru a marca puncte, fiecare echipa trebuie sa paseze de cel putin trei ori mingea intre jucatori. Gol se pune atunci cand dupa cel putin trei pase mingea ajunge in cos. Echipa care se apara poate sa-i opreasca pe adversari sa marcheze fie impingandu-si adversarul cu corpul, fie tragandu-le mingea din mana jucatorilor. O alta regula este aceea ca mingea sa nu atinga pamantul, in acest caz, balonul revenind adversarului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mare-i terenul tau si multi i-au sarit gardul!
    Nu-mi dati raspunsuri la post, ca am plecat la Sag! 🙂
    Ai primit de-o ciorba pentru reclama asta?