Noutati :

Un nou seminar organizat la CCIA Timis. Au fost prezentate solutii de finantare si garantare pentru antreprenori

20 august, 2019 - 09:14 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Un nou seminar a fost organizat la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Si de data aceasta, antreprenorii au aflat de la specialisti cele mai bune solutii de finantare si garantare.

In cadrul seminarului de informare cu tema “Solutii financiare de sustinere a mediului antreprenorial“ au fost prezentate solutiile de finantare si garantare destinate antreprenorilor aflati la inceput de drum, declarati admisi in Programul Start-Up Nation 2018 -2019 si care intentioneaza sa acceseze creditul punte de la Banca Transilvania, garantat de FNGCIMM.

”Suntem in plina derulare a programului Romania Start-up Nation, in zona de vest avem aproximativ 100 de contracte semnate sau in curs de semnare. O mare parte a acestor beneficiari lucreaza cu bancile partenere de la care iau credite si de asemnea destul de multi au nevoie de garantare din partea Fondrului National de Garantare. Si anul trecut am avut o calaborare foarte buna cu Fondul National de Garantare, si acum la fel”, spune Adrian Pascuta, directorul OTMMC Timisoara.

”Sunt onorat sa revin la Timisoara pentru a organiza impreuna cu partenerii nostri traditionali, seminarul de infromare Solutii de finantare si garantare pentru antreprenori. La evenmentul de azi ne vom concentra pe modalitatea concreta de accesare a finantarileor punte pentru sustinerea tinerilor aplicanti ai programului Start-up Nation. Institutional prin procese interne de optimizare a activitatii am reunsit sa diminuam comisionul de garantare la jumatate fata de prima editie 2017-2018, daca atunci comisionul de grantare era de 2,8%, incepand din acest an socitatile nou infiintare vor beneficia de garantia fondului in procent de 80%, deci maxim 160.000 de lei, dar cu un comision mult diminuat de 1,95%. astfel vom reusi sa sustinem tanara Romanie antreprenoriala in implementarea planurilor de afaceri, in crearea de noi locuri de munca si in dezvoltarea unor obiective de investitii. Ne adresam antreprenorilor din mediul urban dar si din mediul rural”, spune Gheorghe Lepadat, directorul general al FNGCIMM

Participantii au aflat informatii privind solutiile de finantare si de garantare pentru investitii si dezvoltarea afacerilor, cresterea calitatii vietii – programul “Investeste in tine”, programul „Prima masina”, Programul „Prima Casa”; Produse alternative din portofoliul FNGCIMM pentru initierea si dezvoltarea afacerilor.

”CCIAT organizeaza seminarii de peste 10 ani privind informarea firmelor in privinta legislatiei nationale si europene. O tema de mare interes a fost finantarea, si astfel ca astazi am organizat un seminar impreuna cu Fondul National de Garantare pentru IMM-uri, pentru a da posibilitatea atat antreprenorilor, cat si persoanelor fizice sa garanteze finantarea altcineva decat cu imobilele lor. Suntem multumiti de relatia de colaborare pe care o avem cu Fondul de Garantare si putem spune ca sunt destul de multe firme care au apelat la acest sistem. Vreau sa subliniez ca atat antreprenorii, cat si cei care acceseaza programele Start-up Nition, Start-up sau Prima Casa ca sa poata beneficia de aceasta garantare la finantarea pe care o au trebuie sa lucreze cu banca cu care Fondul de Garantare are conventie”, spune Florica Chirita, presedinte executiv al CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...