Noutati :

Un nou scandal in Consiliul Local Timisoara, dupa ce alesii PSD au refuzat sa voteze punctele suplimentare: ‘In sfarsit au plecat toti pesedistii’

26 iunie, 2014 - 05:40 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nicio sedinta fara scandal in Consiliul Local Timisoara. Social democratii au refuzat sa voteze proiectele suplimentare introduse de primarul Nicolae Robu la inceputul sedintei pe ordinea de zi, motivand ca ei nu au avut timp sa le analizeze.

Alesii municipali ai PSD au iesit, pe rand, din sala, imediat dupa viceprimarul Traian Stoia. I-au urmat si consilierii PC, dar si Flavius Boncea si Bogdan Herzog de la PNTCD. A ramas doar presedintele de sedinta, Dorel Boglut, de la PC.

„Primarul a spus, la inceputul sedintei, ca aproape toate proiectele au trecut prin comisii. Acum, la final – au fost comisii in timpul plenului, ca nu inteleg – a spus ca au trecut toate. Nu e firesc ca noi, consilierii locali, sa ne trezim cu o ora inainte de plen cu proiecte de hotarare si sa trebuiasca sa le votam, fara sa ne uitam pe ele, fara sa vedem avizul juridic, fara sa avem timp sa le citim macar. E adevarat ca au fost cazuri si inainte, dar intotdeauna, si inaintea plenului, si in timpul plenului, am incercat sa-i transmitem domnului primar sa inteleaga ca nu e normal sa ne puna in fata proiecte de hotarare pe care sa le votam fara sa le studiem macar. Toate au o limita. Acum a fost limita. De acum incolo nu vom mai accepta suplimentare decat in cazuri care sunt absolut necesare. Acordarea titlului de cetatean de onoare postmortem nu cred ca e o urgenta pentru Timisoara, puteam si saptamana viitoare. Vom vota proiecte suplimentare doar in masura in care vor fi absolut necesare pentru oras, nu acordarea titlului de cetatean de onoare unui decedat”, a spus Alfred Simonis.

In sala, Ciprian Jichici a spus raspicat: „In sfarsit, au plecat toti pesedistii din Consiliul Local„.

Primarul ii acuza pe social democrati ca boicoteaza activitatea CLT.

„Am avut pe lista suplimentara un proiect care avea ca menire sa modifice indicatorii tehnico-economici pentru un proiect european care este al Spitalului Municipal, condus de un pesedist. Un om corect, de altfel, bun manager. Ce a facut partidul domnului Mazilu, directorul Spitalului Municipal? A boicotat acest proiect. Noroc ca, la limita, am reusit sa avem 14 voturi si nu am incurcat un proiect cu fonduri europene, asa cum a incercat PSD sa faca. Regret ca a cazut un alt proiect, care era important pentru municipalitate, care ar fi adus mai multe venituri la bugetul local, care permitea valorificarea, in scopuri de publicitate, a stalpilor pe care ii are RATT. Din cauza pozitiei PSD, acest proiect a cazut. Eu cred ca lumea ar trebui sa ii penalizeze pe cei care, in loc sa creeze conditii pentru bunul mers al lucrurilor in Timisoara, boicoteaza activitatea”, a comentat, dupa plen, primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...