Un nou proiect lansat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis: Digitalizam Vestul

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a lansat, in parteneriat cu S.C. DIACOSTAMPET SRL, un nou proiect dedicat firmelor din vestul tarii. Astfel, in cadrul unui eveniment desfasurat pe platforma Zoom a CCIAT, a avut loc lansarea proiectului Digitalizam Vestul.

Proiectul se numeste Digitalizam Vestul pentru ca vizeaza firmele si angajatii din regiunea Vest (…) Ne adresam acestora prin furnizarea de programe de formare profesionala si de evaluare si certificare a competentelor in domeniul digitalizarii.

E o idee pentru care noi am solicitat finantare inca din 2019 si care vizeaza dezvoltarea resurselor umane. In componenta care se refera la obtinerea de competente digitale, axa prioritara Locuri de munca pentru toti, aceasta venind din strategia nationala pentru reducerea somajului.

Proiectul e implementat intr-un parteneriat format din CCIAT si DIACOSTAMPET, care desfasoara activitati in domeniul sustinerii competentelor profesionale. (…) Actiunile pe care le punem in ptractica sunt destul de multe, complexe, valoarea proiectului ridicandu-se la peste 4,8 milioane de lei„, a spus Diana Buzatu, managerul de proiect.

Obiectivul general al proiectului vizeaza sprijinirea a 32 de intreprinderi care isi desfasoara activitatea intr-unul dintre sectoarele economice identificate conform SNC si in unul din domeniile de specializare inteligenta.

Diacostampet este o companie cu istorie in cadrul implementarii proiectelor cofinanfate din fondus social european, cu 4 proiecte implementate in Programul Operational Capital Uman. Vom implica toate formatele materiale si umane necesare si, impreuna cu echipa de implementare, vom asigura buna desfasurare a proiectului, astfel incat digitalizarea sa capete un avans important si semnificativ in dezvoltarea companiilor din regiunea de Vest.

Ne bazam, si pe expertiza CCIAT, care e solicitantul in acest proiect. Ne dormim ca proeictul sa aiba impactul asteptat astfel incat fiecare IMM si angajat care va participa sa se bucure de toate beneficiile pe care digitalizarea le aduce pe plan profesional si, de ce nu, si personal„, a adaugat Andreea Mirabela Glavan, reprezentant al Diacostampet.

Durata proiectului este de 15 luni (3 octombrie 2022 – 31 decembrie 2023) iar valoarea acestuia este de 4,819,007.40 lei.

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Capital Uman, Componenta 1: Competente digitale pentru angajatii din IMM, Operatiunea: Imbunătatirea nivelului de cunostinte/competente/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC si SNCDI ale angajatilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...