Noutati :

Un nou proces intre Prefectura si Consiliul Local Timisoara pe tema taxei de tranzit

15 februarie, 2012 - 01:06 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Prefectura Timis a atacat in instanta o hotarare de Consiliu Local prin care se doreste, din nou, impunerea unei taxe de tranzit in Timisoara. Prefectura a castigat un proces, pe aceeasi tema, la finalul anului trecut.

Prefectura Timis a facut recurs gratios catre Consiliul Local Timisoara de a retrage Anexa 5 a HCL 171/31 mai 2011 prin care se stabileste o taxa de tranzit a Timisoarei pentru masinile mari. Pentru ca CLT nu a retras acea anexa, Prefectura Timis a recurs la instanta de judecata.

Se incalca directiva Uniunii Europene 62/1999, se incalca tratatul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana si, de asemenea, avem o decizie a Curtii de Apel Timisoara care stabileste ca nelegala o hotarare de Consiliu Local similara, de impunere a unei taxe de tranzit„, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

In data de 29 noiembrie 2011, Curtea de Apel Timisoara a dat o hotarare definitiva si irevocabila de anulare a Hotararii Consiliului Local din 2009 prin care se dorea impunerea unei taxe de tranzit pentru masinile mari care trec prin Timisoara.

De cealalta parte, primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu a explicat de ce este necesara aceasta taxa.

Parca nu am fi timisoreni toti. Taxa era introdusa pentru a preveni degradarea drumurilor, pentru a preveni acele noxe care sunt in oras. In alte orase merge bine taxa de tranzit, la noi de ce nu poate sa mearga? Daca domnul prefect vrea sa atace, sa o atace„, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Va reamintim, Consiliul Local Timisoara a decis in anul 2009 ca incepand cu data de 1 ianuarie 2010 toate autovehiculele de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone si care nu sunt inmatriculate in judetul Timis, vor plati o taxa de tranzit in valoare de 200 de lei. Banii astfel obtinuti ar fi trebuit sa fie alocati exclusiv reparatiilor de drumuri din Timisoara.

Prefectura Timis a atacat aceasta hotarare in contencios administrativ, deoarece, spunea la acea vreme, prefectul Mircea Bacala, decizia CLT este una discriminatorie.

Magistratii Tribunalului Timis au dat dreptate initial Prefecturii si au anulat taxa de tranzit introdusa de Primaria Timisoara, in 22 septembrie 2010. Primarul Gheorghe Ciuhandu a atacat hotararea instantei cu recurs la Curtea de Apel Timisoara, care in 29 noiembrie 2011 s-a pronuntat definitiv in acest proces.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. mai primarule la sfirsit de mandat. o taxa de INTRARE in oras este in vigoare DOAR in UNELE orase care AU CENTURA. niciun camion nu doreste sa viziteze orasul tau cu gropi de 5 stele. daca drumul trece prin satul tau, stringi din dinti si accepti. termina cu populismul! timisorenii nu sint asa de 1di0t1 ca sa te voteze pt ca te lupti cu camioanele care poate le aduc mincarea din supermarket. si in al 2-lea rind 99% dintre camionele firmelor din Timisoara nu sint inmatriculate in Timis, sint cumparate in leasing si sint inmatriculate in Bucuresti.

  2. @Rumburak -ai dreptate !insa la mintea ingusta si nesatula a jegului de Ciuhandu de unde centura ,care drumuri etc .un bou de care abia astept sa scap !