Noutati :

Un nou pachet de masuri sociale decis de Guvern. Ratele la banci amanate cu 9 luni, angajarile la stat blocate de la 1 iulie

23 mai, 2022 - 10:01 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
2

Coalitia de guvernare a lansat un nou pachet de masuri sociale si economice in valoare de 1,1 miliarde de lei, ce urmeaza sa fie implementat in perioada urmatoare.

CITESTE SI: Doua firme vor sa proiecteze ‘Magistrala Verde’ de 3 km a Timisoarei. Pe Calea Sagului, o banda ar putea fi dedicata transportului in comun, se vor amenaja piste de biciclete, iar copacii vor fi taiati si inlocuiti cu tei si artari argintii 

Potrivit anunturilor oficiale ale reprezentantilor coalitiei, masurile agreate cuprind:

1. Amanarea pentru 9 luni a ratelor la banci pentru cetatenii si companiile care se confrunta cu dificultati financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioada.

2. Acordarea unui sfert din diferenta de salariu în conformitate cu legea salarizarii unitare cuvenita salariatilor din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toti pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Masurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022, scrie news.ro.

De asemenea, liderii coalitiei au anuntat ca Guvernul va lua masuri pentru consolidarea fiscala si respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel putin 10%, cu exceptia celor cu investitiile, salariile, pensiile si asistenta sociala.

B. Suspendarea angajarilor la stat începand cu 1 iulie.

C. Cresterea colectarii veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

D. Accelerarea absorbtiei fondurilor europene din cadrul programelor operationale si al PNRR. În acest sens, Coalitia va efectua o evaluare lunara a stadiului absorbtiei.

Foto: digi24.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Jos guvernu! Auzi tu: Suspendarea angajarilor la stat începand cu 1 iulie.” … pai cum isi va mai angajeaza Fritz lgbtisti in primaria TM ?

    • ACUM CAND ATENTEAZA LA EXISTENTA LOR VARIOLA MAIAMUTEI.