Un nou focar de pesta porcina langa Timisoara. Localitatile din jur, plasate in zona de protectie si supraveghere

TIMISOARA. Pesta porcina africana continua sa se extinda in Timis. A fost confirmat un nou focar intr-o gospodarie de langa Timisoara, in localitatea Sanmihaiu Roman.

CITESTE SI: Barbat luat cu salvarea. Escrocheria care continua sa faca victime in localitatile de langa Timisoara si in judet

In urma analizelor de laborator cu rezultate pozitive, autoritatile au decis instituirea zonelor de protectie si supraveghere, respectiv uciderea porcilor bolnavi.

S-au stabilit zonele circulare de protectie si supraveghere de 3 si respectiv 10 km din jurul focarului de pesta porcina africana din localitatea Sanmihaiul Roman, aparținand UAT Sanmihaiul Roman, dupa cum urmeaza:
Zona de protecție(0-3 km)
Urmatoarele localitați – Sanmihaiul Roman.
Zona de supraveghere(3-10 km)
Urmatoarele localitați – Sanmihaiul German, Beregsau Mic, Beregsau Mare, Sacalaz, Timisoara-Freidorf, Utvin, Chisoda, Sag, Parta, Peciu Nou, Dinias, jud.Timis.
Ferme comerciale apartinand SC SMITHFIELD ROMANIA: – FERMA PECIU NOU.
Unitate productie Abator Freidorf SMITHFIELD ROMANIA
DSVSA Timis va lua toate masurile care se impun in conformitate cu actele normative in vigoare, Procedurilor si Manualului Operational pentru interventia in focarele de pesta porcina si solicita sprijinul cetatenilor pentru respectarea masurilor de prevenire si combatere care sunt impuse de autoritati in teritoriu, avand in vedere consecintele economice grave produsa de aceasta boala

Precizam ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de îmbolnavire pentru oameni, acest virus avand, însa, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suina„, transmite directorul executiv al DSVSA Timis dr. Alin Flavius Nicoara.

Zeci de mii de porci au fost ucisi si saptamana trecuta, dupa ce a fost depistat inca un focar de pesta porcina la o ferma de langa Timisoara, la Padureni.

Anterior, pe rand, in ultimele saptamani au fost descoperite focare la Rauti (comuna Uivar), la Dudestii Vechi, la Sandra si Murani (comuna Pischia)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. grigore spune:

  o fi o coincidenta ca exact acum in preajma Craciunului apare ?!? Oricum gospodarii de la oras taie cate o coropisnita la Ignat !

 2. RATM spune:

  Totul e calculat. Elitele pregatesc planurile astea cu decenii inainte, nu s-e intampla peste noapte. Totul e calculat, dar cum natiunea doarme… O sa va treziti cand va loveste foamea, dar va fi prea tarziu, ca sunteti zombii…

 3. ion spune:

  norocul nostru este ca se grabesc in realizarea planurilor si dau cu stangu-n-dreptul.Arhanghelii ne protejeaza si stam la scut.Vai de servitorii lor…