Un nou focar de pesta porcina in Timis. Zeci de animale vor fi omorate

TIMIS. S-a confirmat un nou focar de pesta porcina in judetul Timis, in localitatea Crivobara, comuna Secas.

CITESTE SI: Pereti si tavane ce apara pacientii de 7 bacterii si pardoseli cu electrosecuritate. Sectia ATI de la Spitalul Victor Babes din Timisoara va fi modernizata. Planurile de aproape 3 milioane de euro prin care Terapia Intensiva va fi complet schimbata 

Boala a fost confirmata dupa ce au fost prelevate probe dintr-o gospodarie din sat, in care se afla 40 de animale. Acestea vor fi ucise vineri, dupa care urmeaza sa fie ingropate sau incinerate.

Prefectul Zoltan Nemeth a convocat o sedinta de urgenta in urma careia au fost stabilite zonele circulare de protectie si supraveghere, de 3, respectiv 10 kilometri, in jurul focarului.

Zona de protectie cuprinde localitatile Crivobara si Vizma, iar in zona de supraveghere intra Ohaba Romana, Spata, Radmanesti, Dobresti, Bara, Lapusnic, Fadimac, Secas, Paniova, Cheches, Cosari din județul Timis si localitatile Labasint, Patars si Bruznic din judetul Arad.

Autoritatile au precizat ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, acest virus avand, insa, impact economic pentru specia suina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. porci au fost, porci sunt inca! spune:

    1. Chiar nu exista masuri de preventie? Mergeti in alte state in schimb de experienta!
    2. Sau, incurajam (deliberat) importatorii de carne de porc? Avem chiar atata valuta? „Inainte” Romania era in stare sa exporte carne de porc (lasam la o parte „iepoca de aur”, de jumulire a populatiei), azi importam 70% (dupa stirile de pe TV-uri) din carnea de porc! Oare cine si cat castiga pe o astfel de afacere?