Un nou focar de pesta porcina depistat in Timis

TIMISOARA. A fost depistat un nou focar de pesta porcina africana la mai putin de 50 de kilometri de Timisoara.

CITESTE SI: Lista cu telefoanele dispeceratelor din Timis la care sa sunati daca va confruntati cu o problema legata de curent, apa, gaz, drumuri, ordine publica, in aceasta iarna la Timisoara sau in judet 

Alerta a fost data dupa ce un porc a murit pe neasteptate intr-o gospodarie din comuna Lenauheim.

Proprietarul a anuntat DSV, au fost prelevate probe si a fost confirmata boala.

Dupa confirmarea Pestei Porcine Africane a fost convocata sedinta cu toti membrii CLCB, in urma careia s-a votat emiterea Hotararea nr. 19/06.12.2022 de aprobare a zonelor de protectie si supraveghere din jurul focarului de PPA, si a aprobarii Planului de masuri in cazul confirmarii bolii PPA la porcii domestici din exploatatia nonprofesionala din localitatea Lenauheim, judetul Timis.
Au fost stabilite zonele de protectie si supraveghere de 3 si respectiv 10 km din jurul focarului de pesta porcina africana si anume:
Zona de protectie (0-3 km) – localitatea Lenauheim
Zona de supraveghere(3-10 km) -urmatoarele localitati :
Urmatoarele localitati :IECEA MARE ,IECEA MICa, UIHEI ,sANDRA, BULGaRUs, GOTTLOB si GRABAt, din jud.Timis.
Ferme comerciale apartinand :SC SMITHFIELD ROMANIA-FERMA -BILED, SC SMITHFIELD ROMANIA – IECEA MARE, SC SMITHFIELD ROMANIA- BULGaRUs , SC SMITHFIELD ROMANIA- JIMBOLIA-2,SC SMITHFIELD ROMANIA- JIMBOLIA-, SC PROD SUIN SRL.loc.IECEA MARE„, transmite dr. Alin Flavius Nicoara, director executiv DSV Timis.

2 porci din gospodaria in care a fost confirmata pesta urmeaza sa fie ucisi si incinerati.

Va reamintim, in ultimele luni au fost descoperite mai multe focare de pesta porcina africana in Timis. Zeci de mii de animale au fost ucise la Parta, Rauti, Dudestii Vechi, Sandra, Murani sau Sanmihaiu Roman, fie in ferme, fie in gospodariile timisenilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...