Noutati :

Un nou eveniment dedicat rezolvarii crizei fortei de munca organizat de CCIA Timis

27 septembrie, 2019 - 09:34 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Pe linia preocuparilor privind gasirea de solutii viabile la criza locala a fortei de munca, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener, anunta organizarea conferintei de lansare a unui nou proiect care vizeaza piata muncii, finantat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, cu titlul: “Sa valorificam piata muncii din Banat prin nevoi realiste

Proiectul vizeaza identificarea unui echilibru al pietei fortei de munca din zona transfrontaliera Romania-Serbia, urmarea ratei ridicate a somajului in Serbia si a lipsei de lucratori calificati in partea de vest a Romaniei.

Suntem bucurosi sa lansam un nou proiect privind migratia fortei de munca si a gasi solutii legate de piata si nevoile de munca in zona Banatului. Practic este vorba despre un proiect in care vom incerca sa gasim solutii legate de migrarea fortei de munca, de organizarea de targuri de forta de munca, atat in zona noastra a judetul Timis, cat si in partea sarbeasca, vorbim de Zrenjanin. Vom face anumite studii prin care vom prezenta solutii si nevoi concrete de care antreprenorii au nevoie legate de aceasta problema a fortei de munca. Ne bucuram sa fim la numarul 15 cu acest proiect, pe zona transfrontaliera, sunt 15 ani de cand avem proiecte pe Romania-Serbia si este al doilea proiect dintr-un intreg sir de evenimente pe care le gandim privind migratia si forta de munca din zona Banatului”, spune Octavian Culda, director Departament Programe Dezvoltare, Finantare si Consultanta al CCIAT.

Proiectul este implementat de Agentia Regionala pentru Dezvoltare Socio-Economica Banat din Zrenianin – partener coordonator, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Camera de Comert si Industrie a Serbiei prin Camera Regionala a Districtului Central al Banatului Zrenjanin.

In momentul de fata acest schimb de forta de munca este in continua crestere, pana in prezent aceste cifre nu sunt mari, dar tendinta este usor crescatoare. Avem aceasta situatie in judetul Timis, si in regiunea de vest in ceea ce priveste lipsa fortei de munca, iar in Republica Serbia, acest lucru este putin altfel, in ultimii doi ani in Serbia numarul somerilor a scazut la jumatate, iar in momentul de fata pe plan national este undeva intre 10 si 11%, in continuare somajul scade in Serbia, dar bineinteles nu s-a ajuns inca la cotele propuse de Guvern, 4-5% si avand in vedere cele spuse, exista forta de munca in Serbia care ar ptuea activa pe teritoriul Romaniei, iar acest proiect transfrontalier care se desfasoara prin colaborarea celor doua camere de comert, ar trebui sa ne prezinte niste date si sa vedem cat de rentabila este angajarea fortei de munca din Serbia. Sper sa aiba succes acest proiect si rezultate pozitive la final”, spune Vladan Tadic, consulul general al Serbiei la Timisoara.

Grupul tinta al proiectului este format din: someri si persoane in cautarea unui loc de munca, reprezentanti ai autoritatilor locale, regionale si nationale, firme, agenti economici, organizatii care sprijina dezvoltarea afacerilor, alte categorii, inclusiv rezidenti din regiunea transfrontaliera.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...