Noutati :

Un nou drum de intrare in Timisoara. Pe unde vor fenta traficul soferii care vin in oras sau pleaca din capitala Banatului

26 iunie, 2015 - 10:59 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Vesti bune pentru soferii care s-au saturat sa stea la cozile interminabile pentru a intra in Timisoara sau a iesi din oras. Autoritatile locale amenajeaza in aceasta toamna un drum care leaga capitala Banatului de localitatea Mosnita Veche. Duce direct in Drumul Boilor.

Soseaua va porni din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si se va lega direct de Drumul Comunal 149, cunoscut ca si Drumul Boilor. Reprezentantii Primariei Mosnita Veche s-au apucat deja sa asfalteze partea lor de traseu. In total, drumul va avea 4 kilometri, pe teritoriul Timisoarei fiind aproximativ 1,8 kilometri, sustin oficialii Primariei Timisoara.

Noul traseu va avea atat trotuare, cat si piste de biciclete, potrivit proiectului de hotarare aprobat joi de consilierii locali.

„Pe partea stanga si pe partea dreapta se vor amenaja zone verzi si spatii de siguranta cu latimea de 3,5 m, la marginea prospectului se vor amenaja trotuare pietonale cu latimea de 2 m si piste pentru ciclisti cu latimea de 1 m cu cate un sens de circulatie pe fiecare parte a strazii”, se arata in hotararea aprobata joi de consilierii locali ai Timisoarei.

Primarul Timisoarei sustine ca artera de circulatie va descongestiona traficul de pe Calea Lugojului si de pe Calea Mosnitei.

„Este un drum care ne racordeaza la drumul facut de Primaria Mosnita Noua. Foarte multa lume nu va mai trebui sa vina pe Calea Buziasului sau chiar pe Calea Lugojului. Oamenii din anumite comune, din Bucovat, spre exemplu, vor putea veni la Mosnita Veche, din Mosnita Veche direct pe aici”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Potrivit sefului Directiei Tehnice din cadrul Primariei Timisoara, Culita Chis, soferii vor putea folosi noul traseu in cel mult 4 luni. Studiul de fezabilitate este gata deja si va trebui aprobat de alesii locali. Reprezentantii primariei au ales joi una din variantele prezentate in SF. Urmeaza acum intocmirea Proiectului Tehnic, pentru ca apoi sa poata fi demarata licitatia pentru gasirea firmei constructoare. Specialistii municipalitatii estimeaza ca in luna septembrie va fi deschis santierul.

„In 4 luni eu zic ca putem sa-l facem. Din cartierul Plopi se va merge la dreapta, este un drum de exploatare care va duce pana la Mosnita Veche. Tot drumul are 4 kilometri, pe teritoriul nostru sunt 1,8 kilometri. Primaria Mosnita a facut partea ei. Avand in vedere ca se va dezvolta zona, oamenii vor circula cu camioane pe acolo, il dimensionam pentru acest fel de transport. Vom sti exact cand ni se va aduce studiul de fezabilitate cat va costa”, ne-a declarat Culita Chis.

Noul drum se va lega si de traseul de perspectiva a centurii de ocolire Sud a Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Foarte bine sa se faca cat mai repede,CJ sa asfalteze si Bucovat pana la Mosnita Veche.