Opinia Timisoarei

Un nou drum care leaga judetele Timis si Arad a fost asfaltat. Cei 37 de kilometri asigura interconectarea cu Autostrada Vestului. Foto

TIMIS. Consiliul Judetean Timis a modernizat un nou drum de legatura intre Timis si Arad care asigura o noua conexiune cu Autostrada Vestului. Este vorba despre DJ693, o sosea de 37 de kilometri pe teritoriul judetului nostru.

CITESTE SI: Vama, Alina Eremia, The Motans, ASIA la Parcul Primaverii de la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Intrarea este libera 

Drumul traverseaza localitatile Carpinis (partial), Iecea Mica, Biled, Satchinez, Barateaz si Gelu, are o lungime totala de 37 km si asigura conexiunea cu judetul Arad, precum si interconectarea cu autostrada A1, DN 6 Timisoara – Sannicolau Mare (trece prin Biled) si DN 59A Timisoara – Jimbolia (trece prin Carpinis).

Modernizarea drumului judetean 693 faciliteaza accesul mai rapid la coridorul TEN – T, contribuie la fluidizarea traficului rutier, la reducerea consumului de carburanti, a timpilor de deplasare si implicit a noxelor, precum si la îmbunatatirea sigurantei rutiere si a confortului participantilor la trafic.

„Este o investitie complexa care va stimula dezvoltarea economica, sociala si turistica a zonei. Obiectivul nostru a fost sa realizam un drum la standarde europene, iar succesul implementarii proiectului se datoreaza, în egala masura, echipei CJT, executantului, supervizorului si proiectantului. Colaborarea cu ADR a fost una foarte buna. Atat CJT-ul cat si ADR-ul au raspuns în termen scurt si pozitiv la solicitarile celeilalte parti. Este remarcabil ca antreprenorul s-a încadrat în termenul de executie de doi ani”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Valoarea totala a investitiei este de 75.506.602,89 lei cu TVA. Lucrarile au fost executate în cadrul proiectului „Modernizare drum judetean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) si pod peste Mures la Pecica Judetul Arad (L=57 km din care necesar de modernizare cca. 30 km)”.

Exit mobile version