Noutati :

Un nou curs, organizat de CCIA Timis. In ce domeniu te poti specializa?

23 iunie, 2017 - 11:33 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Intotdeauna tinta unui formator trebuie sa fie schimbarea de atitudini si comportamente si acesta este motivul pentru care Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, propune o noua serie a cursului de FORMATOR (Cod COR 242401).

Perioada si locul de desfasurare: 10 – 21 iulie 2017 (de luni pana vineri, intre orele 16.30-20.30), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22. Perioada se va confirma telefonic sau prin e-mail de catre coordonatorul de curs, la formarea unei grupe minime de cursanti.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.
Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul de formator se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:

– Tuturor celor care doresc sa ofere in conditii legale cursuri si traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personala, dezvoltare de competente), emitand diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei;
– Tuturor persoanelor care ofera in cadrul firmei, in conformitate cu atributiile de serviciu, programe de formare (protectia muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de munca);
– Tuturor persoanelor care doresc sa se dezvolte personal, prin dobandirea de abilitati si competente, pentru transmiterea corecta si eficienta a unor mesaje catre terti;
– Persoanelor din departamentul de Resurse Umane / lectori Interni.

DE CE cursul de „FORMATOR” ?

Pentru ca are la baza metode dinamice, interactive si practice in formarea viitorilor traineri;
Este in concordanta cu noul standard ocupational din 2007(este acreditat);

„Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000).

La sfarsitul cursului, participantii vor fi capabili:
– sa identifice necesitatile de instruire;
– sa foloseasca limbajul verbal, limbajul nonverbal si paraverbal in favoarea lor;
– sa administreze situatii dificile de livrare (ex. grupe de cursanti neinteresati de invatare);
– sa aleaga informatia relevanta pentru obiectivele de instruire;
– sa construiasca activitati care sa duca la indeplinirea obiectivelor de instruire;
– sa faciliteze invatarea pe parcursul si dupa finalul programului de prezentare/instruire;
– sa evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
– sa faca rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
– sa organizeze programele de prezentare/instruire.

Pretul cursului este de 1000 lei si poate fi achitat in doua rate de catre persoanele fizice.

Si pentru acest curs, reprezentantii CCIA Timis aplica o serie de reduceri:
– 10 % reducere pentru membri CCIAT;
– 10 % reducere pentru cel de al doilea curs CCIAT urmat intr-o perioada de 6 luni;
– 20 % reducere pentru cel de al treilea curs CCIAT urmat intr-o perioada de 6 luni.

Reducerile nu se cumuleaza!

Cursul de formator organizat de CCIAT si-a dovedit utilitatea si in contextul exersarii altor roluri la locul de munca sau chiar in plan personal.

Iata cateva aprecieri ale unor cursanti din seriile anterioare:

„Mi-a placut in mod special prezentarea clara, atitudinea pozitiva, modul de interactiune al formatorului cu participantii, exemplele multiple oferite. Un curs complex,  incitant (…) si foarte bine structurat! Relatia formator-cursanti a fost foarte relaxata, modul degajat al formatorului si aplicatiile practice au facut sa fie bine asimilat cursul si bine intelese obiectivele acestuia”, spune Daniela Vilcu-Micu, responsabil mediu si gestiunea deseurilor din cadrul unei firme din Timisoara.

„Am petrecut 10 zile placute alaturi de oameni minunati. Pentru mine a fost mai mult decat un curs, a fost o experienta de viata pe care nu o voi uita curand. Felicitari, Alin! Ai creat un grup fantastic si ai fost pentru multi dintre noi o sursa de inspiratie, viziune si un trainer care face lucrurile din pasiune si pune mult suflet. Multumesc!”, a completat Petrisor Costica, sef serviciu RATT.

Asadar, pune-te in pielea unui trainer: daca la sfarsitul cursului participantii pleaca cu gandul „aha, deci asa se face!”, atunci inseamna ca ai livrat un curs de succes.

Informatii suplimentare si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.104 sau la tel. 0372185272, 0724604132, e-mail: [email protected], Ana Maria Luca – consultant cameral. Inscrieri on-line pe site-ul CCIA Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...