Noutati :

Un nou curs organizat de CCIA Timis. Cine si in ce domeniu se poate specializa?

15 mai, 2017 - 09:59 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza in cursul lunii mai 2017, la Centul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, o noua serie a cursului dedicat personalului din institutiile si organizatiile publice cu responsabilitati in implementarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM).

Controlul intern/managerial la nivelul entitatilor publice. Noutati legislative (OSGG nr.400/2015 – republicat)

Conform Art.28 din O.G. nr.119/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, neindeplinirea de catre ordonatorul de credite a obligatiei de a elabora si prezenta raportul anual asupra sistemului de control intern / managerial se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei”.

Cursul are ca scop prezentarea masurilor de control intern necesare pentru implementarea si dezvoltarea SCIM cat si abordarea unor modalitati practice de implementare a SCIM in cadrul entitatilor publice, in concordanta cu Ordinul Secretariatului General al Guvernului nr. 400/2015 privind aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatilor publice, republicat.

Obiectivele generale ale cursului vizeaza: Constientizarea managementului general de la nivelul entitatilor publice cu privire la responsabilitatea in proiectarea implementarii si dezvoltarii continue a sistemului de control intern managerial, inclusiv a Registrelor de riscuri si a procedurilor operationale pentru fiecare activitate care se deruleaza la nivelul entitatii publice (art.2 din OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat); Abordarea unor modalitati practice de implementare a sistemului de control intern/managerial la nivelul entitatilor publice – metode dinamice si interactive.

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:
– Ordonatori de credite principali, secundari si tertiari;
– Manageri din institutii publice;
– Auditori interni;
– Membrii Comisiilor de Monitorizare (CM) constituite pentru Dezvoltarea si Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial – SCMI la nivelul entitatilor publice;
– Membrii Echipelor de Gestionare a Riscurilor (EGR) constituite la nivelul entitatilor publice;
– Responsabili cu gestionarea riscurilor de la nivelul structurilor functionale ale entitatilor publice;
– Personal din entitatile publice implicat in procesul de dezvoltare si implementare a SCMI.

La finalul cursului, participantii vor sti: Sa identifice etapele procesului de implementare a SCIM in entitatea publica in care activeaza; Sa analizeze si sa implementeze cerintele celor 16 standarde de control/managerial in entitati publice; Sa analizeze documentele de organizare specifice institutiilor publice din care fac parte (organigrame, regulamente, proceduri, strategii etc); Sa realizeze autoevaluarea standardelor de control intern/managerial din cadrul institutiei publice in care activeaza; Sa intocmeasca raportul anual asupra sistemului de control intern/managerial.

Cursantii vor primi un Certificat de Participare emis de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Taxa de participare este de 450 lei + TVA, iar membri CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

Perioada de desfasurare a cursului este intre 29 si 31 mai 2017 (luni, marti si miercuri), intre orele 16 si 20.

Informatii suplimentare si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.104, sau la tel. 0372185272, 0724604132, e-mail: [email protected], Ana Maria LUCA, consultant cameral DFPP. Inscrieri on-line pe site-ul CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...