Noutati :

Un nou curs de formare profesionala, la CCIAT. In ce domeniu te poti perfectiona?

1 martie, 2016 - 03:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala (DFPP), anunta organizarea cursului de „Auditor intern al sistemului de management al calitatii”, conform ISO 9001:2015 si ISO 19011:2011 (COR 214130).

Cursul se adreseaza personalului care coordoneaza sau participa la evaluarea prin audit a sistemului de management al calitatii din cadrul firmelor care intentioneaza, sunt in curs de implementare sau au implementat un sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2015 – instrument eficient de optimizare a proceselor interne, respectiv de castigare a increderii clientilor.

In cadrul cursului vor fi abordate aspecte privind: Notiuni generale privind calitatea; Principiile managementului calitatii; Cerintele noului standard ISO 9001:2015; Auditul calitatii (audituri interne, clasificarea auditurilor, etapele auditului intern, selectarea auditorilor, responsabilitatile personalului implicat in auditul intern, tehnici de comunicare, recomandari pentru auditat).

Auditorul in domeniul calitatii se ocupa, in principal, cu planificarea procesului de audit, colectarea si structurarea informatiilor specifice procesului de audit, analiza si aprecierea conformitatii si eficacitatii sistemului de management al calitatii, examinarea documentelor referitoare la sistemul de management al calitatii, intocmirea documentelor specifice procesului de audit.

Auditurile calitatii ajuta managementul de varf al organizatiei sa ia deciziile necesare, respectiv sa aloce adecvat resursele in vederea imbunatatirii performantei, a optimizarii rezultatelor, prin evidentierea punctelor forte si punctelor slabe ale organizatiei.

Auditul calitatii constituie un mod adecvat de evaluare a sistemului de management al calitatii existent si trebuie inteles de catre toate partile implicate ca un proces instructiv si constructiv.

Auditul calitatii nu are drept scop blamarea organizatiei sau pedepsirea personalului auditat. Auditul calitatii nu cauta vinovati, ci dovezi obiective (nu impresii) privind oportunitatile de imbunatatire a sistemului de management al calitatii.

Perioada si locul de desfasurare: 7 – 11 martie 2016 (de luni pana vineri intre orele 16.30-20.30), Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Lector: ing. Lucian TARABIC, Director S.C. QUALITARIUM, consultant calitate, auditor de certificare TÜV Austria si Lloyd’s Register, cu o experienta de 19 ani in domeniu.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului. Membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...