Noutati :

Un nou curs de arhivar si arhivist, organizat de CCIA Timis. Cand se desfasoara?

5 februarie, 2017 - 01:35 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. CCIAT este unic furnizor acreditat din vestul tarii al cursurilor de arhivar si arhivist. Iar pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa se specializeze in acest domeniu, reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, organizeaza un nou curs in domeniu.

„Vorbind de formare profesionala, in cursul anului trecut CCIAT a organizat 60 cursuri, din care 48 cursuri acreditate, la care au participat peste 770 de persoane. Tinand cont de solicitarile agentilor economici, pentru primul trimestru al anului 2017, am lansat noi sesiuni ale unor cursuri care s-au bucurat de mare succes in randul firmelor: auditor in domeniul calitatii, manager de proiect, expert achizitii publice, inspector resurse umane, control intern/managerial la nivelul entitatilor publice, arhivar si arhivist. Vom continua sa acreditam si alte cursuri care au fost cerute de mediul de afaceri, cursuri noi de care au nevoie angajatii din Romania”, declara Florica Chirita, directorul general al CCIAT, la sfarsitul anului trecut.

Astfel, Directia Formare Profesionala a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, in perioada 20 februarie – 17 martie 2017, cursul de ARHIVAR (COD COR: 441501).

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Conform Art. 31 din legea Arhivelor Nationale nr.16/1996, fiecare organizatie publica sau privata are obligatia sa isi organizeze un compartiment de arhiva, administrat de personal calificat.

Programul de formare este destinat persoanelor (studii medii) care fie ocupa functia de arhivar sau indeplinesc atributii pe linie de arhiva la nivelul unei organizatii si doresc sa-si actualizeze cunostintele si/sau sa-si perfectioneze pregatirea profesionala, fie persoanelor care doresc sa-si dezvolte competente in acest sens, sub indrumarea formatorilor in domeniu.

Programul este proiectat sa satisfaca atat cerintele institutionale de formare continua si dezvoltare de competente, cat si nevoile individuale de pregatire in domeniu, in concordanta cu legislatia si standardele in vigoare.

Competentele dobandite la finalizarea cursului vizeaza:
– Redactarea nomenclatorului arhivistic;
– Gestionarea fondului documentar;
– Prelucrarea documentelor;
– Utilizarea informatiilor din documente;
– Consevarea arhivei in depozit;
– Aplicarea normelor de protectie a mediului;
– Competente informatice;
– Competente de baza in matematica, stiinta, tehnologie.

Lector: Mihaela Georgiana Galbenus, absolventa a Facultatii de Arhivistica, Academia de Politie Al. I. Cuza Bucuresti.

Cursul se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, de luni pana vineri, intre orele 16 si 21 si are in componenta 2 saptamani de teorie si 2 saptamani practica.

Pretul cursului este de 1000 lei pe persoana, iar membri CCIA Timis beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii. Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...