Noutati :

Un nou concurs profesional pentru studenti la Universitatea Politehnica Timisoara

25 aprilie, 2015 - 03:02 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Timisoara: Universitatea Politehnica Timisoara prin intermediul Facultatii de Mecanica, alaturi de ContiTech Romania organizeaza un nou concurs profesional pe echipe, destinat studentilor din UPT.

rectorat-politehnica (2)
Prima etapa a acestei competitii s-a desfasurat intre 30 martie – 1 aprilie si a constat in rezolvarea unor intrebari legate de trei teme: procese de productie, electropneumatica si automatizari, respectiv materiale si imbinari nedemontabile.

Din 50 de studenti inscrisi, in urma primei etape au fost selectati 18 elevi pentru a participa la partea practica ce se va desfasura in cadrul ContiTech Romania. Acestia vor fi impartiti in echipe si vor lucra, pe rand, cu trei departamente. Fiecare echipa va acumula un punctaj pe masura rezolvarii sarcinilor alocate, cel mai mare punctaj fiind declarat castigator si premiat de catre organizatori.

„Universitatea Politehnica Timisoara este constienta de importanta practicii relevante, in industrie, motiv pentru care se implica alaturi de partenerii sai din mediul privat in pregatirea activa a studentilor. In acest fel se incurajeaza participarea acestora in cat mai multe competitii profesionale, pregatindu-i pentru o cariera profesionala de succes, dupa incheierea studiilor” , a declarat Prof. Dr. Ing. Nicolae Crainic, coordonatorul activitatilor din partea UPT.

Practica aplicata este unul dintre obiectivele importante pentru parcursul educational al studentilor Universitatii Politehnica Timisoara. Alaturi de partenerii sai din mediul privat, universitatea se implica activ in formarea viitorilor specialisti, asigurand stagii de practica in industrie prin intermediul concursurilor profesionale desfasurate in facultatile UPT, dar si prin intermediul proiectelor dedicate, unul dintre cele mai importante fiind „Zilele Carierei”, ultima editie din luna martie 2015 strangand mai bine de 1000 de oportunitati pentru studenti din partea a peste 70 de companii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...