Noutati :

Un nou concurs de Rezidentiat va fi organizat de Ministerul Sanatatii!

28 martie, 2012 - 04:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Studentii absolventi ai facultatilor de medicina au o noua sansa! Concursul este organizat pentru ocuparea ramase libere in sesiunea din 20 noiembrie 2011, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru completarea Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Inca de la inceputul acestui an am avut in vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, in sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs au ramas neocupate„, a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, la finalul sedintei de Guvern, potrivit www.9am.ro.

431 de locuri si posturi de medic rezident au ramas neocupate dupa repartizarea candidatilor promovati in concursul de rezidentiat din sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, in unitati sanitare care inregistreaza deficit de medici specialisti.

Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate se inregistreaza in specialitatile:

– medicina de urgenta (117 posturi in unitati de primiri urgente),
– medicina de familie (40 de locuri si 59 de posturi in serviciile de Ambulanta),
– neonatologie (28 de posturi),
– A.T.I. (18 posturi),
-pediatrie (12 posturi).

Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de catre Ministerul Sanatatii, in perioada urmatoare, pe site-ul institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...