Noutati :

Un nou apel de finantare pentru proiecte culturale, la Timisoara. 3 milioane de lei disponibili

5 martie, 2022 - 11:07 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara a lansat a doua sesiune de finantare pentru cultura in 2022.

CITESTE SI: Trebuie golite de muraturi, vechituri si biciclete multe buncare la Timisoara, dar avem si unele operationale. 19 adaposturi civile din 92, inventariate. Unde ne refugiem in caz de razboi sau cutremur? 

Cel de-al doilea apel, Cultura in prezent, cuprinde 5 arii: artele spectacolului / arte vizuale, arta digitala si noile media / educatie in si prin cultura, interventii culturale, rezidente / promovarea culturii scrise / patrimoniu cultural. Este dedicat actiunilor, programelor si proiectelor culturale care fac parte din programul cultural general al orasului, iar aici pot fi depuse proiecte atat operatori culturali locali, cat si cei nationali, cu conditia sa aduca un aport pentru comunitatea locala.

Valoarea maxima a finantarii nerambursabile pe care o poti solicita este de 25.000 lei pentru actiuni, 75.000 lei pentru proiecte si 150.000 lei pentru programe culturale.

Operatorii culturali pot depune documentatia la acest apel incepand din 4 martie pana in 3 aprilie, ora 17:00. Rezultatele vor fi afisate in 13 aprilie. Perioada 14 aprilie – 25 aprilie este rezervata contestatiilor celor doua etape de evaluare, iar in data de 26 aprilie vor fi afisate rezultatele finale.

Tot din 4 martie, expertii culturali care vor sa faca parte din comisia de evaluare a ofertelor inscrise isi pot depune candidaturile, data limita fiind 24 martie.

Inscrierea ofertelor culturale si candidatura specialistilor independenti se face site-ul centruldeproiecte.ro, unde se gasesc toate informatiile si documentele necesare.

Centrul de Proiecte a anuntat in urma cu aproape doua saptamani primele 5 apeluri de finantare pe 2022. Doua sunt dedicate culturii, unul promovarii sportului si un apel este pentru activarea comunitatii. Un apel specific este dedicat anului 2023, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii. In perioada urmatoare vor fi lansate noi apeluri care activeaza un domeniul cultural si care nu fac parte din Programul Cultural Timisoara 2023 actualizat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...