Noutati :

Un mare producator auto vrea sa construiasca in Romania o fabrica de 300.000 de masini pe an

15 iulie, 2014 - 09:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
4

Guvernul a fost instiintat ca un producator auto de talie mondiala cauta o locatie adecvata pentru a construi o fabrica de 300.000 de automobile anual.

Potrivit unor documente citate de economica.net, investitorul a mandatat o firma de consultanta sa gaseasca un teren de 40 de hectare pentru o fabrica de tip greenfield.

„Roland Berger Strategy Consultants a fost mandata de un producator auto mondial ce ia in considerare constructia unei fabrici de asamblare autovehicule urmand a aproviziona mai multe piete potentiale in Africa, Orientul Mijlociu si Europa…Investitia vizeaza activitatile de stantare, vopsire, asamblare a caroseriei si a autovehiculului(si o parte din piese, daca va fi necesar) implicand un numar estimat de peste 3.000 de angajati direct pentru o capacitate de productie de aproximativ 300.000 autovehicule pe an. Investitia ar putea de asemenea implica realizare unei linii de productie de motoare pentru o capacitate de 300.000 de motoare pe an”, se arata in adresa pe care firma de consultanta a facut-o catre Ministerul Economiei.

in fundamentarea deciziei de a investi in Romania, producatorul auto este interesat de caracteristicile-cheie ale Romaniei, precum mediul politic si economic, nivelul de dezvoltare al infrastructurii si al industriei auto (alti producatori auto de pe piata, furnizori de componente), cadrul legislativ si mediul de munca – costuri, flexibilitate, taxarea muncii.

Mai multe detalii pe economica.netInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper sa urmareasca stirile astea si cei cu putere de decizie in Timis, pentru a atrage o astfel de investitie

    • Timisoara este suprasaturata la capitolul investitii straine, cred ca o decizie logica ar fi alegerea unei zone unde aceste investitii au intarziat sa fie facute, din diverse considerente. Se spune Banatul a fost ales pentru aceste investitii si din considerentul fortei de munca cu o calificare corespunzatoare, fapt contrazis insa de ponderea insemnata a fortei de munca migrata in Banat din alte parti ale tarii.

  2. Are vreo legatura cu SKODA, intru cat tot ceea ce se vede in imagine este SKODA (alias VW)?

  3. Baaaaaaaaaa, apai NOI NU NE VINDEM TARA maaaaaaaaaa!!!! Nu v-a zis-o Bunicutza??