Noutati :

Un manuscris descoperit in Biblioteca Vaticanului ar putea schimba tot ceea ce stim despre Vlad Tepes

18 ianuarie, 2015 - 10:56 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Un manuscris din secolul al XV-lea, detinut de Vatican, despre viata lui Vlad Tepes, domnitorul Tarii Romanesti, a fost obtinut din biblioteca Vaticanului de catre un istoric roman. Documentul de peste 200 de pagini se afla in curs de traducere in limba latina si a fost scris de episcopul Niccolo de Modrussa, un trimis special al Papei Pius al II-lea, care a fost insarcinat cu anchetarea lui Vlad Tepes dupa arestarea sa de catre Matei Corvin.


Documentul va oferi o imagine mult mai clara asupra domniei si personalitatii lui Vlad Tepes, mai ales ca a fost scris de o persoana care a intrat in contact direct cu el. De asemenea, anumite „adevaruri” cunoscute, pana in prezent, despre Vlad tepes ar putea fi demontate, conform Adevarul.

„Lucrarea are 215 pagini. E foarte importanta pentru noi, istoricii, pentru ca e scrisa de un om care a stat fata in fata cu Vlad Tepes si care, dupa aceasta intalnire, prin aceasta carte, isi manifesta un interes deosebit fata de istoria romanilor. Autorul, trimisul Papei din acele vremuri, porneste in analiza lui chiar de la daci, vorbind despre acestia, despre Zamolxis. Lucrarea este una dintre foarte putinele carti medievale despre viata romanilor. Se vorbeste destul de amplu despre Vlad Tepes, despre actiunile lui, despre motivatiile lui politice, toate prin prisma unui personaj celebru de atunci, scriitor al Papei, care l-a cunoscut direct”, spune Vasile Lupasc, istoricul din Targoviste care a obtinut documentul.

Cu toate acestea, documentul ar putea denatura anumite aspecte legate de Vlad Tepes, deoarece Niccolo de Modrussa era un anti-ortodox convins.

Mai multe detalii pe evz.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cum arata si asta poate o fi un pui de dac, sau seama mai mult cu un turc!