Noutati :

Un malaesian le-a explicat timisorenilor ce inseamna mediul si cum sa-l protejam!

15 martie, 2012 - 05:08 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Simpozionul „Luna Padurii“ a adunat zeci de elevi si studenti agronomi din Timisoara care au vorbit cu prieteni din Suedia, Finlanda, Malaesia, Sri Lanka si Taiwan prin mediul virtual.

Lucrari despre mediul inconjurator, padure si ecologie au foist prezentant in cadrul celei de-a doua editii a simpozionului desfasurat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara. Prin intermediul virtual, timisorenii au luat legatura cu prieteni participanti la simpozion de la distanta, de la batranul continent sau de pe alte continente. Astfel, prin intermediul Skype, timisorenii au vorbit despre copaci si natura cu alti participanti ENO (Environmental Online – o retea si o scoala virtuala globala pentru dezvoltarea durabila a atitudinilor si valorilor pivind conservarea si protectia mediului) din Europa si din Asia.

Kalaimani Supramanian, coordonatorul ENO pe continentul Asia, le-a prezentat timisorenilor cum sunt ingrijite padurile din Malaesia si felul in care invata de la alte tari metode noi de lucru si de a-si proteja valorile.

„Ma bucur sa ma aflu la Timisoara, unul dintre cele mai verzi orase din Romania. Parteneriatul nostru cu institutiile din Timisoara inseamna mult pentru mine, sunt prezent aici a doua oara in trei luni. Aveti un oras frumos si verde“, a spus acesta.

Elevii timisoreni care au participat la un conurs de literatura pe tema protectiei mediului au fost premiati.

Organizatori ai evenimentului au fost Grupul Scolar Agricol „Iulian Dracea“ Timisoara, Liceul Teoretic Iris Timisoara, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului si Directia de Mediu a Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...