Noutati :

Un jandarm din Timisoara, erou in Afganistan! A primit cea mai inalta distinctie pe linia securitatii nationale

13 februarie, 2015 - 01:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Dupa mai multe luni petrecute in teatrul de operatiuni din Afganistan, timp in care a adus onoare Romaniei, s-a intors acasa la Timisoara raportand: Misiune indeplinita!

Este vorba de un ofiter de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Timisoara – locotenentul Andrei Mihoc.

Timp de sapte luni, in perioada iulie 2014 – februarie 2015, ofiterul jandarm a participat, in cadrul contingentului romanesc din Afganistan, la misiunea NATO International Security Assistance Force – Enduring Freedom (ISAF).

In teatrul de operatii afgan, alaturi de colegii lui, jandarmul timisorean, a fost medaliat cu distinctia NATO – ISAF pentru „merite deosebite si aportul adus la executarea misiunilor NATO”. Recunoasterea meritelor jandarmilor romani din Kabul a fost facuta in contextul aprecierii unanime a partenerilor internationali, pentru  profesionalismul si constiinciozitatea de care au dat dovada acestia, precum si pentru curajul si taria de caracter in executarea misiunilor incredintate.
La incheierea misiunii, cei 24 de jandarmi, au fost intampinati si felicitati de ministrul MAI Gabriel Oprea care este si viceprim-ministru pentru securitate nationala.

Ministrul le-a acordat cea mai inalta distinctie a Guvernului Romaniei pe linia securitatii nationale.
Sunteti cei mai buni ambasadori ai Romaniei in intreaga lume„, le-a spus Gabriel Oprea in momentul in care i-a decorat.

Intoarcerea acasa, locotenentul Andrei Mihoc a fost primit cu mare bucurie de colegii sai de la Timisoara care sunt mandri de ceea ce acesta a facut in misiunea sa.

Per ansamblu, misiunea desfasurata a fost un real succes, bucurandu-ne de aprecierea tuturor colegilor din toata lumea. Incidentele petrecute si rezolvate ne-au intarit si au facut sa devenim si mai puternici. Am inchegat relatii foarte bune atat cu militarii coalitiei internationale, cat si cu militari afgani”, a povestit cu modestie lt. Andrei Mihoc de la Gruparea Mobila de Jandarmi Timisoara.

Andrei Mihoc este absolvent al Academiei Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti. Are 29 de ani, lucreaza din 2009 la Gruparea Mobila de Jandarmi din Timisoara si nu este casatorit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Securitate nationala? In Afganistan? Sa nu murim de ris! De ce nu l-au decorat americanii?

  2. sa nu-i uitam pe politistii timiseni care au fost, sunt si vor pleca cat de curand (inca 3) in misiuni internationale sub egida UE sau ONU…