Noutati :

Un exemplu de buna practica in relatia UPT cu mediul economic

22 iunie, 2019 - 02:24 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. O „samanta” sadita cu mai multi ani in urma de Universitatea Politehnica Timisoara a „incoltit”, a crescut frumos, iar acum isi arata roadele. In 1994, in Incubatorul de Afaceri al UPT a luat fiinta Beespeed Automatizari SRL, o firma mica, cu cativa angajati, absolventi ai UPT. Inca de la inceput, Universitatea Politehnica Timisoara a oferit acesteia consultanta si a furnizat ingineri de specialitate care au fost angajati in cadrul societatii. Treptat, Beespeed Automatizari a crescut, a devenit partener al UPT, iar bunele relatii s-au concretizat prin infiintarea unui Centru de Inginerie in Automotive ca rezultat al semnarii, in anul 2007, a unui acord de colaborare intre Universitatea Politehnica Timisoara, Beespeed Automatizari si TRW Automotive.

Ulterior, atat TRW Automotive, cat si centrul de inginerie al Beespeed Automatizari au fost inglobate in ZF Group Germania. In 2017, grupul german, care a preluat si bunele relatii de cooperare cu Universitatea Politehnica Timisoara, a decis sa aduca Centrul de Inginerie in Automotive de la Timisoara la standardele globale ale companiei, iar de atunci asistam la o dezvoltare exponentiala a acestuia.

Parteneriatul de succes dezvoltat intre Universitatea Politehnica Timisoara si ZF Group pe parcursul anilor de colaborare a inregistrat recent o noua etapa. in cursul lunii iunie 2019 a fost inaugurat noul punct de lucru al SC Beespeed Technical Engineering Center SRL, parte a ZF Group Germania. Punctul de lucru s-a realizat in baza unei investitii a firmei germane in spatiul inchiriat din cladirea proprietate a UPT – Corpul R, Bulevardul Republicii nr. 9.

In urma noii investitii s-a dublat numarul de locuri de munca si se creaza perspectiva pentru o noua etapa de dezvoltare. Conducerea ZF Group, prezenta la Timisoara, a vizitat Centrul de Documentare, Educatie Continua si Transfer Tehnologic – Biblioteca UPT, ocazie cu care a fost organizata si o sedinta de lucru. in urma discutiilor cu reprezentanti ai conducerii UPT – prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel serban, rector, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan si conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, prorectori – s-a convenit ca UPT sa furnizeze cursuri de specialitate postuniversitara pentru ingineri, ZF Group sa solicite teme de cercetare doctorala in parteneriat cu universitatea si s-au creat premisele realizarii in parteneriat a unui nou laborator didactic si de cercetare.

Este un exemplu de buna practica in relatia Universitatii Politehnica Timisoara cu mediul economic. De altfel, UPT a cultivat mereu parteneriatul cu mediul de afaceri din Timisoara si din zona, o dovada in acest sens fiind si infiintarea, in 2012, a Comitetului Director, un organism consultativ, format din reprezentanti ai marilor companii, care ofera UPT consultanta pentru a actualiza curricula, programele educationale, dar si pentru a oferi studentilor si absolventilor stagii de practica, internship-uri si locuri de munca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...