Opinia Timisoarei

Un elev eliminat inca de la prima proba de simulare a examenului de Bacalaureat, la Timisoara

TIMISOARA. Un elev a fost scos afara din sala de examen, chiar de la prima proba a simularii examenului de Bacalaureat. Acesta a fost prins in sala de examen cu telefonul mobil, iar asta desi regulamentul interzice intrarea in examen cu orice fel de dispozitiv.

CITESTE SI: 123 de camere cu baie proprie, mini bucatarii si spatii de lectura. Un camin studentesc ultra modern va fi construit la Timisoara pentru Universitatea Politehnica, cu bani de la Compania Nationala de Investitii

Elevul a sustinut simularea la Colegiul National Banatean si este singurul din judet care a fost eliminat la prima proba a simularii.

La elevul eliminat din examen, situatia este foarte clara. In timpul probei, a sunat telefonul, deci procedura a fost respectata si elevul a fost eliminat din examen. Au fost intocmite formalitatile necesare prevazute in metodologie. Din pacate, sunt informatii eronate vehiculate privind faptul ca nu au fost informati elevii sa depuna la sala de bagaje dispozitivele. Referitor la contestatie, nimeni nu poate anula un fapt ce a avut loc in sala de examen. Noi am solicitat unitatii de invatamant respectarea cu strictete a procedurii de organizare si desfasurare a probelor de simulare a examenelor nationale.
Privind aspectul referitor la neprimirea la celelalte probe, avem informatii diferite. Elevul a plecat si nu a mai intrat la proba de matematica, parintii fiind informati de aceste aspecte de catre conducerea scolii„, a transmis inspectorul sef adjunct al ISJ Timis, Cristian Hogea.

Iata mai jos programul simularii examenului national de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/ frecventa redusa)

28 martie 2022: Proba E) a) – proba scrisa – Limba si literatura romana
29 martie 2022: Proba E) c) – proba scrisa – proba obligatorie a profilului
30 martie 2022: Proba E) d) – proba scrisa – proba la alegere a profilului si specializarii
31 martie 2022: Proba E) b) – proba scrisa – Limba si literatura materna
14 aprilie 2022: Afisarea rezultatelor

Exit mobile version